2017-03-25, 16:56:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-03-25, 16:57:24 {2} przez szakalikus.)
Wyjdzie w praniu jak oni to widzą. Fotolia odrzuca za similary nie na podstawie wizualnych odczuć inspektora, ale na podstawie keywordów. Jestem przeciwnikiem ładowania dziesiątek bardzo podobnych do siebie zdjęć, ale dla przykładu kiedy chcę na Fotolię wrzucić 3 takie zdjęcia to dwa przyjmą jedno odrzucą przy tym samym keywordowaniu. Dlatego rozbijam te zdjęcia i wysyłam w trzech innych paczkach zmieniając kolejnośc słów kluczowych, czasami coś dorzucę, czasami usunę i jest ok. Co ciekawe gdybym nawet po miesiącu wrzucił z tymi samymi słowami kluczowymi mogliby odrzucić za similar (pamięta jakiś skrypt że już takie zdjęcie było po słowach kluczowych?) To tak z mojego doświadczenia. Do czego zmierzam.... Na Shutterstock nie ma znaczenia kolejność słów kluczowych, więc oby nie okazało się, że może być problem z wrzuceniem trzech takich zdjęć, bo one mają tą samą tematykę, ale nie są podobne pod kątem powiedzmy jakiegoś projektu graficznego, bo jedno to tekstura, jedno, empty copy space on the left side ( no dobra trochę naciągane i przypadkowe ) a trzecie kształt i object.