2016-06-29, 11:59:49
@adalbert74 - jest to cenna informacja jak opisywać zdjęcia wg takiego szablonu:
CITY, STATE/COUNTRY – MONTH DAY: Factual description of the image content
on [date] in [location]. Qualifying newsworthy second sentence (if necessary).
Miasto, województwo / kraj - MIESIĄC DZIEŃ: faktyczny opis zawartości obrazu
w dniu [data] w [LOKALIZACJA]. Szczegóły warte opisania w drugim zdaniu (jeśli to konieczne).
Dotyczy to stworzenia wartościowego opisu do zdjęcia tzw. redakcyjnego - z datą, miejscem i opisem.
Jednak czy taki opis wystarczy, by Shutterstock nie odrzucił mojego zdjęcia z powodu braku podpisu osoby, lub właściciela miejsca. A zamiast tego uznał moje zdjęcie jako 'redakcyjne' czyli - Tylko do zastosowań wydawniczych.
Pytam, bo być może przy przesyłaniu takich zdjęć na stock jest jakiś "ptaszek" do odhaczenia ?
CITY, STATE/COUNTRY – MONTH DAY: Factual description of the image content
on [date] in [location]. Qualifying newsworthy second sentence (if necessary).
Miasto, województwo / kraj - MIESIĄC DZIEŃ: faktyczny opis zawartości obrazu
w dniu [data] w [LOKALIZACJA]. Szczegóły warte opisania w drugim zdaniu (jeśli to konieczne).
Dotyczy to stworzenia wartościowego opisu do zdjęcia tzw. redakcyjnego - z datą, miejscem i opisem.
Jednak czy taki opis wystarczy, by Shutterstock nie odrzucił mojego zdjęcia z powodu braku podpisu osoby, lub właściciela miejsca. A zamiast tego uznał moje zdjęcie jako 'redakcyjne' czyli - Tylko do zastosowań wydawniczych.
Pytam, bo być może przy przesyłaniu takich zdjęć na stock jest jakiś "ptaszek" do odhaczenia ?