2015-11-24, 13:24:30
(2015-11-24, 12:27:19)yuma2 napisał(a): Mam pytanko do Was, czy kiedys spotkaliscie sie z podobna sytuacja i jesli tak, to jak zostala rozwiazana.
Kiedyś wstawiłem na Shutterstock zdjęcia zamku Książ na RF. Zostały przyjęte. Po jakimś czasie zauważyłem, że licencję ich sprzedaży zmieniono bez mojej wiedzy z RF na Editorial. W chwili obecnej są one dostępne jako Editorial, nie posiadają jednak typowego dla tego rodzaju zdjęć nagłówka. Potrafię jednak zrozumieć tą zmianę, ponieważ zamek Książ pojawił się w wykazie obiektów Shutterstock objętych restrykcjami
http://www.shutterstock.com/blog/contrib...trictions/
SS nie jest jednak pod tym względem konsekwentny. W sprzedaży do tej pory znajduje się wiele zdjęć tego obiektu dostępnych w licencji RF. Czasami zdarza się jednak, że inspektor odrzuca zdjęcie zamku nieznajdującego się w wykazie, jako powód podając brak PR. W tym wypadku wydaje mi się, że jest to kwestia indywidualnego podejścia inspektora. Zdjęcia z tej samej serii, przedstawiające ten sam obiekt, załadowane jednak innego dnia zostają przyjęte... Nie ma reguły, na Shutterstock już od dłuższego czasu obserwuję dużą przypadkowość w rozpatrywaniu zdjęć i ich akceptacji