2015-02-24, 19:23:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-02-24, 19:26:28 {2} przez RedMoon.)
(2015-02-12, 10:10:17)tomeyk napisał(a): Ech, pierwszy raz tu piszę, bo teraz to się naprawdę zdziwiłem.
Taka prosta rzecz - hełmy wież Kościoła Mariackiego w Krakowie - powód odrzutu - Model Release.
Teraz się zastanawiam, czy to może ja coś przegapiłem?
Dziwne, bo miałem to zdjęcie akurat w swoich 10 do przyjęcia na Shutterstock i przeszło bez problemów, nawet się już jeden cały raz sprzedało. Ale wcześniej mi je w sumie odrzucili na DS, bo na dole ludzi było widać i jakaś parasolka z napisem RMF FM wystawała czego nie zauważyłem wcześniej. Zrobiłem więc drastyczne cięcie dołu zdjęcia i przeszło na SS.
Może też Ci coś gdzieś wystaje.
(2015-01-16, 10:59:42)fotoaloja napisał(a): no mi też moje landshawciki odrzucają całymi partiami załamka
Mi zaś landszafciki to najchętniej przyjmują, prawie w 100 %, gorzej ze zdjęciami z bliższa, jakichś obiektów, za każdym razem powodem jest focus, no ale muszę się z nimi zgodzić, bo jak się przyjrzę to też to widzę. Do tej pory obrabiałem zdjęcia, głównie w rozdzielczości do 1280 px, do celów internetowych, więc takich detali nie było widać. Póki co na dużych zdjęciach mam problem, bo wszystkie wydają mi się poruszone.
(2015-01-14, 15:03:03)alga38 napisał(a): Najlepiej wrzucić do oceny w dziale krytyka w pełnej rozdzielczości . Miałam ten sam problem, ale koledzy otworzyli mi oczy
Można wiedzieć, w czym tkwił problem, albo wskazać tą dyskusję, bo jak wyżej napisałem, to wszystkie moje zdjęcia w dużym rozmiarze wydają mi się nie ostre, ostrzę ile się da, ale czasem i to nie pomaga i dalej to widzę...