2011-04-08, 15:11:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-04-08, 15:19:42 {2} przez canion.)
122- brawo. jako jeden z nielicznych zauważasz że fotografia stockowa nie jest dla każdego a wrecz u wiekszości przypadków powoduje fotograficzną degradację. ludzie którzy do ery stockowej bawili sie fotografią tworząc mniej lub bardziej udane obrazki - ale obrazki z "dusza" - po kilku miesiącach stockowej działalności zaczynają robić nudne gnioty. bez wyrazu , bez pomysłu wazne aby w stockowym nurcie. Bo przestaje sie liczyć hobby, a zaczyna sie liczenie kasy.
122 - i jeszcze jedno. tak pozwoliłem sobie zerknąć na pf. pomijam dobór modelek bo o tym moznaby bez końca, ale ja tam widzę mega problem z makeup. spróbuj na kolejną sesję do owych 150 zł dorzucić 100 na dobrą wizażystkę , ale naprawde dobrą.
122 - i jeszcze drugie. nie wiem. albo monitor słabo skalibrowany albo coż przy wołaniu RAW idzie nie tak ale mam wrażenie że wszysko za jasno i leci w strone magenty. czyżbys 50d/40d focił bo te puchy mają tendencję do takiej kolorystyki
122 - i jeszcze jedno. tak pozwoliłem sobie zerknąć na pf. pomijam dobór modelek bo o tym moznaby bez końca, ale ja tam widzę mega problem z makeup. spróbuj na kolejną sesję do owych 150 zł dorzucić 100 na dobrą wizażystkę , ale naprawde dobrą.
122 - i jeszcze drugie. nie wiem. albo monitor słabo skalibrowany albo coż przy wołaniu RAW idzie nie tak ale mam wrażenie że wszysko za jasno i leci w strone magenty. czyżbys 50d/40d focił bo te puchy mają tendencję do takiej kolorystyki