[SHaiith] Ocena sesji
o własnie! O to mi chodziło, O klimat piwnicy! Smile
Odpowiedz
(2014-09-10, 18:31:28)alga38 napisał(a): o własnie!  O to mi chodziło, O klimat piwnicy! Smile

Tak wiem, ale jakoś tła z cegieł nie mogłem wytrzasnąć Icon_wink
Odpowiedz
Z mojej strony tylko jedna uwaga, bo na oświetlaniu się nie znam. To jest beczka do kiszenia kapusty albo ogórków.
Ale pewnie klienci się nie poznają Smile
Odpowiedz
Co tu dużo gadać, jak zwykle dobra robota.
Mam tylko jedną uwagę - na drugim zdjęciu przeszkadzają mi te kolorowe korki za kuflem.
Odpowiedz
piwo w butelkach od oranżady ? Icon_cheesygrin










musiałem się do czegoś przyczepić Icon_cheesygrin
______________
:twisted:
Odpowiedz
To są butelki od piwa, kiedys tak były butelkowane, od oranżady są kapslowane i mniejsze 0,33. Smile.
A co do beczki to nie jest na kiszona kapuste, czy ogórki, tylko na produkty suche (tak pisze producent).
Ach musiałem coś odpisać, głupio by było zostawić tak bez odpowiedzi Smile
A co do klimatu piwnicznego, towrzuce cos popołudniu sa i takie Smile
Odpowiedz
Czego by sie tu czepić... aaaa... czy piwo sie tak leżakuje jak wino?
Odpowiedz
(2014-09-11, 09:50:27)fotek napisał(a): Czego by sie tu czepić... aaaa... czy piwo sie tak leżakuje jak wino?

Chciałem coś nowego wykombinować. ..... ale nie wiem czy dobrze
Odpowiedz
Jeżeli wierzyć Wikipedii:

Leżakowanie piwa
Tanki leżakowe w piwnicy leżakowej Browaru Lwówek 1209

Leżakowanie to jeden z ostatnich etapów produkcji piwa. Ma on na celu przeprowadzenie procesu klarowania i dojrzewania piwa.[1] Odbywa się w poziomych lub pionowych tankach leżakowych umieszczonych w piwnicy leżakowej, w niskich temperaturach ok. 0°C. Trwa w zależności od gatunku piwa od jednego do kilku miesięcy. W tym czasie drożdże dolnej fermentacji osadzają się na dnie tanku, natomiast górnej fermentacji tworzą kożuch na powierzchni piwa, wytwarza się dwutlenek węgla oraz alkohol, piwo się klaruje i osiąga pożądany bukiet smakowo-zapachowy. Następnym etapem jest odfiltrowanie gotowego piwa, pasteryzacja i rozlew do butelek i puszek.

W piwowarstwie nowoczesnym często zastępuje się leżakowanie piwa tzw. kondycjonowaniem w specjalnie do tego przystosowanych tankofermentorach.
Odpowiedz
Biedny Jacek, teraz będzie się tłumaczył z każdego użytego gażetu Icon_cheesygrin Icon_cheesygrin Icon_cheesygrin

nie ma letko Icon_cheesygrin
______________
:twisted:
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  [lechyu] Ocena dużego portfolio lechyu 12 10 166 2017-04-15, 12:25:54
Ostatni post: lechyu
Icon_wink [ojmichal] ocena, krytyka, radzi ojmichal 5 5 904 2017-03-15, 11:41:19
Ostatni post: ojmichal
  [sunnyday] ocena/krytyka zdjeć sunnyday 8 8 259 2017-02-10, 23:13:12
Ostatni post: dolcevita
  [MartinYa] Krytyka i ocena zdjęć MartinYa 5 6 469 2015-08-29, 17:32:05
Ostatni post: yuma3
  [Borzywoj] ocena/krytyka zdjęć borzywoj 66 36 652 2015-01-14, 14:15:44
Ostatni post: fotoaloja

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości