[SHaiith] Ocena sesji
(2013-11-15, 15:56:14)SHaiith napisał(a): Co o tym myślicie? jak zawsze uwagi, konstruktywna krytyka mile widziana.

To może mało konstruktywne będzie, ale podziwiam Cię chłopie za przygotowywanie tego całego pierdolnika do sesji, zawsze było to moją słabą stroną - na prawdę szacun. Jak tu się odnajdujesz to ta cała techniczna reszta to już betka.
Odpowiedz
Od patrzenia się głodny zrobiłem. Sesja z żurkiem rewelka. Ty to chyba bardzo cierpliwy człowiek jesteś, żeby to wszystko rozkładać Icon_wink Na 2 zdjęciu tylko żurek trochę zaginął wśród reszty sceny.
Odpowiedz
czepicie się jak sam sk......
czyli będzie szło, jak zwykle
Odpowiedz
hehe, dzięki wszystkim za uwagi.
Ja do krytyki podchodzę może inaczej niż inni. Generalnie czy ktoś piszę dobrze czy źle prowadzi mnie to do tego samego. Do refleksji i spojrzenia na moją fotografie inaczej niż ja sam na nią patrzę.
Moim zdaniem nie chodzi to to aby zastosować się do uwag krytykujących, ale do tego aby pobudzić swój mózg do analizowania swoich prac pod innym kątem. Czasami dziwne rzeczy z tego wychodzą, ale na pewno do głowy wpadają nowe pomysły.
Co do mojej pracy podczas sesji to jest daleka od spokoju i cierpliwości.
Generalnie biegam zmieniam, ustawiam, jestem w ciągłym biegu, po sesji zawsze mam zakwasy Smile.
Samo ustawienie całej sceny robię dość szybko i intuicyjnie.
Natomiast sam pomysł na sesje, jak ma wyglądać potrawa, dodatki, scena oświetlenie wszystko, no prawie wszystko wymyślam kilka dni prze sesją. Tworzę dokument z opisem co muszę kupić, zabrać na sesję, co przygotować łącznie z ręcznym schematem ustawienia wszystkiego, kiedyś opublikuje te schematy to dopiero jest masakra. Chyba tylko ja potrafię czytać te bazgroły.
Wracając do planowania sesji. Sesje robię 1-2 razy w miesiącu i wtedy jest 6-8 różnych dań, wynika to z faktu że moje studio jest mobilne i nie fotografuję w domu.
Znowu się rozpisałem Smile.
Odpowiedz
(2013-11-16, 02:24:27)SHaiith napisał(a): Co do mojej pracy podczas sesji to jest daleka od spokoju i cierpliwości.
Generalnie biegam zmieniam, ustawiam, jestem w ciągłym biegu, po sesji zawsze mam zakwasy Smile.

jak sobie to wyobraziłem to stwierdzam że w takim ruchu nadwaga ci nie grozi, innymi slowy stoki alternatywa dla fitnessIcon_wink
a krytyka sie tak bardzo nie przejmuj bo im więcej się o kimś mówi tym większa popularnośćIcon_wink
Odpowiedz
Moim skromnym zdaniem przyznaje ze robia niesamowite wrazenie ,pomyslowosc ,kreatywnosc itp,jednak gdy zagladam w piersza lepsza strone enternetowa czy tez przegladam gazetki reklamowe z foodem z markietu to widze wiecej przestrzeni i wieksza prostote ze tak to ujme ,Mystic lights -swiatlo naturalne ,lusterka itp ma przyszlosc bo to Natura jak samo jedzenie ,mniej Mz przeszkadzajek wiecej konkretu a sukces murowany a co do swiatla sprobowalbym z back lights wizualnie lubie isc w strone swiatla z mrokuIcon_surprised)
istockphotodreamstime
Odpowiedz
Co o tym sądzicie?

[Obrazek: 1450766_437080296394049_77494080_n.jpg]
Odpowiedz
Sądzę, że nieźle schodzą Ci wszelkiego rodzaju zdjęcia, bo masz talent i gust a to jest niepodważalne. Zastanawia mnie jedno czy stosujesz się do tych wszelkich rad niejednokrotnie od osób, które nie osiągnęły takiego sukcesu jak Ty. Ciągle piszą Ci przy food'zie za dużo w kadrze za duży bałagan, Ty się do tego nie stosujesz robisz po swojemu i obracasz to w niezłą monetę. To kupujący decyduje czy jest sens w tym co robimy czy go nie ma, każde wystawienie zdjęcia to pytanie do kupującego "I jak Ci się podoba? Jesteś zainteresowany ?" Nie każdy kupujący kończył studia budowy kadru i kompozycji. Jak mawiał Pawlak "ludzie dzielą się na mądrych i głupich" w tym przypadku powiedziałbym, że ludziom zdjęcia podobają się albo nie, dziś zwykły kupiec Kowalski jest w przewadze nad stylistami kadru. Nawet moderatorzy nie mają bladego pojęcia czy dane zdjęcie będzie się sprzedawało, bo gdyby tak było miliony zdjęć byłaby odrzucane. Myślę, że powinieneś zastanowić się nad wydaniem przewodnika "Jak robić zdjęcia które mają wzięcia" Smile Trochę Ci pomogę...

1. Jak robimy food to na bogato (bo o biedne stoły zadba rząd) Icon_wink
2. Róbmy zdjęcia wyróżniający nas z tłumu.
3. Wypracuj swój styl i charakter.
4. ...

Co do Twojego zdjęcia to za dużo tu śniegu, wydźwięk kolorystyczny jest zimny i ogólnie bleee.
Ociepliłbym barwę stopił śnieg i posypał złotym piachem do tego to krzywe drzewo wymienić na palemkę drugą posadzić po prawej, rozwiesić między nimi hamak a na nim jakaś długonoga krasawica. Obok panienki kocyk na złotych piaskach, na kocyku tacka a na niej dwa drinki (ten drugi dla fotografa, którego nie widać, bo zdjęcie robi) do tego jakieś lekkie jadło a od jadła tyś wybitnyj specjalist więc co Ci będę morały prawił, ważne aby na bogato było Icon_cheesygrin

Tak to widzę Smile
Odpowiedz
Nightman - dobry tekst z rana Icon_cheesygrin

SHaiith lubię oglądać twoje zdjęcia. To też mi się podoba. Umiesz stworzyć klimat na zdjęciach.
Odpowiedz
Czy to jest robione rybim okiem? Może ja coś źle widze, ale jakby się trochę środek wybrzuszył..., ale może to tylko złudzenie. Poza tym klimat BAJKA
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  [lechyu] Ocena dużego portfolio lechyu 12 10 166 2017-04-15, 12:25:54
Ostatni post: lechyu
Icon_wink [ojmichal] ocena, krytyka, radzi ojmichal 5 5 904 2017-03-15, 11:41:19
Ostatni post: ojmichal
  [sunnyday] ocena/krytyka zdjeć sunnyday 8 8 259 2017-02-10, 23:13:12
Ostatni post: dolcevita
  [MartinYa] Krytyka i ocena zdjęć MartinYa 5 6 469 2015-08-29, 17:32:05
Ostatni post: yuma3
  [Borzywoj] ocena/krytyka zdjęć borzywoj 66 36 644 2015-01-14, 14:15:44
Ostatni post: fotoaloja

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości