Powody odrzutów na ShutterStock
nie, no zakładamy, że klatka naświetlona jest poprawnie i nie wymaga nadzwyczajnych ingerencji w PSie. Chodziło mi właśnie o ten nieprzewidywalny czynnik, jakim jest inspektor. Najczęściej za drugim razem te zdjęcia przechodzą bez problemu, więcej pojawiają się również na listach pobranych DLi. o przyjęciu z marszu na inny stok nie wspominając.
______________
:twisted:
Odpowiedz
dzisiaj rzeźnik przeorał moją paczuszkę, na 35 zdjęć 2 przyjęte Icon_razz Chyba miał gorszy dzień, uploaduje ponownie Smile Wszystkie poor lighting
Odpowiedz
Gregorek, z tym poprawnym naświetleniem to róznie bywa. czasem zerkam na nowo przyjęte i zdecydowana wiekszość zdjeć niestety bardzo sie mija z terminem "poprawne". nie wiem w jakim celu to przyjmują. różowi ludzie, pomaranczowi ludzie, szarzy ludzie. tam obok właściwego WB to nawet nie stało
Odpowiedz
masz racje, też mnie czasem dziwią niektóre przyjęcia, choć po niektórych DLach (patrząc na siebie) widzę, że w zasadzie to każda fotografia jest potrzebna, pisząc każda mam namyśli dosłownie każda.

przykład:
http://www.shutterstock.com/pic.mhtml?id=152597114 i żeby było weselej na tłuste OD

a zapakowałem tylko dla tego, że wiecznie mój mentor mi pisze: jak już zrobiłes to ładuj Icon_cheesygrin
______________
:twisted:
Odpowiedz
Fotorince, z początku zburzyłeś wszystko w co wierzyłem Icon_cheesygrin, ale potem zrozumiałem. Mają jeszcze kilka zasad, o których nie miałem pojęcia Icon_cheesygrin:
FF/FX = Robił profesjonalista - przepuścić, chyba że inspektor ma zły nastrój.
APS-C/DX = robił amator - sprawdzić EXIF i histogram.
Canon EOS-1D X/Canon C/Nikon D4 etc. - podejrzewam, że bezwzględnie przepuścić, ale się o tym raczej nigdy nie przekonam Smile

(2013-12-05, 14:18:38)canion1 napisał(a): ...bo jak sie wyciąga z ISO 100 to tez może być kosz

Ostatnio baaardzo wyciągałem z ISO 100 i w zasadzie nie odszumiłem i przeszło. Szczerze mówiąc to ja sam bym nie przepuścił takiego szumu. Ale ISO 100 robi swoje Icon_cheesygrin.
Odpowiedz
w sumie to i lepiej że profesjonlizm nie zależy tylko od wielkości klatki
Odpowiedz
Gregorek jesteś mistrzem kompozycji. Smażona ryba i szyszka, na to bym nie wpadła... żeby ona wędzona chociaż była...
Odpowiedz
Bo on szyszkami rozpalał ogien do smażenia
Odpowiedz
aaaa... to zmienia postać rzeczy
Odpowiedz
Icon_cheesygrin szyszka to z lasu Icon_cheesygrin ot takie nawiązanie do miejsca, zresztą masz to w opisie zdjęcia

idąc dalej ... mech przy zupie grzybowej u Shanthiego pamiętasz ?
______________
:twisted:
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Ban na Shutterstock - powody, konsekwencje oxygenka 130 59 930 2016-10-05, 23:53:42
Ostatni post: himalaya
  Powody odrzutow fotoaloja 32 20 743 2008-03-22, 13:05:29
Ostatni post: rachwal

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 17 gości