Fotografia żywności - stylizacja
#21
Świetne strony Smile
Bardzo inspirujące ..chyba się skusze i podejme jakieś próby w fotografii kulinarnej Smile
Odpowiedz
#22
Linki ciekawe, ale czasem poza oglądaniem przydałoby się kilka słów z poradami.
Odpowiedz
#23
Zgadzam się z obiema paniami, koniecznie podglądać, ale i radzić się i pytać, jako szef kuchni, od strony kulinarnej i żywnościowo merytorycznej chętnie odpowiem na każde pytanko. Pozdrawiam
Odpowiedz
#24
(2009-01-14, 23:08:00)tomas24 napisał(a): Zgadzam się z obiema paniami, koniecznie podglądać, ale i radzić się i pytać, jako szef kuchni, od strony kulinarnej i żywnościowo merytorycznej chętnie odpowiem na każde pytanko. Pozdrawiam

fajnie by było aby udało Ci się przygotować poradnik o którym była mowa kilka postów wyżej... nie mam teraz konkretnych pytań, ale byłoby dobrze mieć coś takiego pod ręką.
Odpowiedz
#25
Robert pracuje nad tym, ale to nie takie łatwe ,nie wiem dokładnie co pisać, bo całą moją kulinarną wiedzę, cięzko byłoby przepisać, może niech każdy napisze jakieś wskazówki, i bedzie mi łatwiej
Odpowiedz
#26
Ja bym chciała wiedzieć czego z czym np. kategorycznie łączyć nie wolno?
jakie dawać elementy dekoracji (z czego, jak wykonane)?
jakie tło? czy np. rybę lepiej położyć na szkle, desce, metalu.... Icon_wink

itp. itd. Smile
Odpowiedz
#27
Powinno tam byc napisane: jak to zrobic, aby wygladalo smacznie Icon_wink
Odpowiedz
#28
Evva dobre wskazówki, już powoli poradnik się klaruje, dajcie mi jeszcze troszkę czasu a napewno coś w pdf-ie się pojawi

Rachwal napisać byłoby łatwo - ale z realizacją mogłyby być problemy, ale nie wykluczam, że podam jakieś przykłady.
I przy okazji mały pytanko, chce umieścić gotowy poradnik na rapidshare, czy moge na forum wkleić link do pliku?

Pozdrawiam i czekam na kolejne wskazówki, a czasu coraz mniej.
Odpowiedz
#29
Czemu nie, wklejaj.
Odpowiedz
#30
tomas24, to może jeszcze coś o tym w jakim momencie przygotowania potrawy robić zdjęcie? ( w sensie jak mamy sałatkę z sosem to może lepiej zrobić zdjęcie przed mieszaniem niz po żeby składniki były mniej "zmęczone" i widoczne? a może to już nie to samo i jednak lepiej "po"?)
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Fotografowanie żywności SHaiith 32 23 695 2014-03-04, 11:00:04
Ostatni post: fotoaloja
  Fotografia żywności - backstage rlat 0 5 079 2013-09-29, 11:30:36
Ostatni post: rlat
  Ebook o fotografii żywności i stylizacji jedzenia tomas24 87 100 127 2012-08-22, 22:38:41
Ostatni post: wredny123

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości