Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Miejscowość: Ząbki
Witam wszystkich serdecznie,
O kilkunastu lat sprzedaje zdjęcia z różnym powodzeniem ale ostatni zdecydowałem się na współpracę z Shutterstockiem.
Mam aktualnie jakieś 20/30% odrzuceń z dziwnych (moim zdaniem) powodów. O ile nie ma problemu z technicznymi aspektami to poniższe znacznie utrudniają mi prace.
Wiem, że na forum jest wiele bardzo doświadczonych osób które mogłyby podzielić się swoją wiedzą jak działać w poniższych przypadkach:
1. Large Amounts of Foreign Text – jak sobie z tym poradzić, gdy większość azjatyckich świątyń ma swoje nazwy na froncie w lokalnym języku ?
2. Property Release – tu widzę że jest loteria bo część zamków z nad Loary mi zaakceptowano a część nie, jak do tego podchodzić skoro pomniki też tak oznaczają ?
3. Model Release – przy jednej osobie będącej tematem zdjęcia to zrozumiałe ale mi odrzucają zdjęcia gdzie ludzie wyglądają jak mrówki i praktycznie nie widać ich twarzy
4. Translation Required – tu już nie wiem bo każą mi tłumaczyć Chińskie i Japońskie napisy na obiektach.
Będę wdzięczny za wszystkie wasze porady.
Ps. Z góry przepraszam jeśli ten wątek był już gdzieś omawiany ale przeczytałem kilkadziesiąt postów i nic o tym nie znalazłem.
Cezary
Liczba postów: 1 083
Liczba wątków: 6
Reputacja:
11
Miejscowość: Białystok
Słowo klucz : "editorial"
Liczba postów: 423
Liczba wątków: 0
Reputacja:
7
2017-02-17, 17:12:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-02-17, 17:14:29 {2} przez hektor66.)
Mam ostatnio problem z ilustracjami. Pomimo dołączania odpowiedniego papierka+miniaturka "szkicu" ciągle dostaje tego typu wiadomość:
Reference Image -- A reference image is required for this image
Illustration Property Release -- A property release with a thumbnail of the original image attached
Nie wiem o co chodzi, przecież załączam papier własności, ktoś ma jakiś pomysł?
Dodam jeszcze, że niektóre przechodzą np pejzaże, co do np portretów ciągle się czepiają. Wykonując ilustracje twarzy oczekują zgodę modela czy co?....