Pamiętam kiedyś na fotolii jak ciężko było same odrzuty itd... A pierwsza sprzedaż jeeee ale radocha, wtedy a był to rok 2008 shutterstocka bałem się jak diabli, uchodził za bardzo wymagający bank więc nawet nie zgłosiłem kamdydatury a szkoda teraz może miałbym drugą wypłatę
latam ze smartfonem bo akurat mój robi bardzo dobre zdjęcia na te cele które ja potrzebuje wystarcza lg g4 od tygodnia użytkuje a dwie lustrzanki leżą w szafce i nie ma czasu nimi pstrykać
stary nikon d60 i pentax k-m
Mam jeszcze canona 350d i nikona d50 ale canon pokazujr error a d50 za słaby na stocki
Smartfon po za wszelkimi wadami takimi jak mała matryca i słaba optyka( słabsza nawet od mikro kompaktów ) ma jedną zaletę którą przewyższa wszystkie wady , mobilność. Ja idę do sklepu po browary i po drodze ustrzele 30 takich backgroundów i każdy będzie inny, nie planuje wyjścia tak jak z lustrem, pakować obiektywy, planować co chciałbym focić. Po prostu wychodzę , widzę coś ciekawego więc wyciągam smartfon, dobra automatyzacja a resztę zrobi photoshop lub lightroom. Wiadomo że do profesjonalnych sesji się to ustrojstwo nie nadaje ale do takich textur jak znalazł