Liczba postów: 862
Liczba wątków: 25
Reputacja:
17
Miejscowość: Radom
2016-09-20, 13:14:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-09-20, 13:18:00 {2} przez ajt.)
Od dziś działa pod adresem:
https://contributor.stock.adobe.com
Można się zarejestrować, dodawać fotki i po prostu traktować to jako jeszcze jeden stock, gdzie można wysyłać zdjęcia, ale jeśli ktoś ma konto na Fotolii, sugerują synchronizację kont, po której wszystkie zdjęcia, zarobki, rank z Fotolii zaczną być widoczne na powyższej stronie. Wysyłać można wtedy gdzie wygodniej, zdjęcia będą widoczne na obu stockach, czyli fotolia.com i stock.adobe.com.
Jak ktoś chciałby przetestować, to trzeba się zarejestrować lub zalogować danymi z adobe.com, jeśli ktoś ma tam już konto. Ja miałem założone lata temu, po zalogowaniu pojawiła się sugestia synchronizacji z kontem na Fotolii. Podobno ta możliwość występuje tylko raz, przy pierwszym logowaniu.
Liczba postów: 2 382
Liczba wątków: 11
Reputacja:
86
calkiem przyjemnie to wyglada choc na Fotolia sporo wiecej danych, tak czy inaczej mam konto w Adobe wiec zrobilem sync milo widziesz ze na Fotolia ciagle cos sie dzieje, i to na tle Shutterstock coraz wiecej dobrego
Liczba postów: 2 078
Liczba wątków: 24
Reputacja:
39
Miejscowość: Szczecin
Dzięki Ajt za informacje. Napisałeś, że zdjęcia będą widoczne na obu stockach - a to nie jest już jeden i ten sam? Wiesz może, czy zdjęcie sprzedane przez tą stronę będzie widoczne w statystykach/zarobkach na Fotolia i odwrotnie?
Liczba postów: 1 396
Liczba wątków: 18
Reputacja:
19
Miejscowość: Warszawa
2016-09-20, 14:01:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-09-20, 14:06:04 {2} przez fotorince.)
No dobra, zrobiłem jak radziłeś ajt
Poszło głaciutko łącznie z połączeniem konto z Fotolią.
Mam tylko pytanie (jeśli to ogarniasz oczywiście)....bo foty z Fotolii są od razu w pf, małe tego są jakieś zarobki nawet.
Ale kompletnie tego nie ogarniam....to są te same pieniądze co na Fotolia ? Bo jakoś kwoty mi się nie bardzo zgadzają (ale może przez to że na Fotolia są kredyty a tu chyba pln)
Czy to są jakieś inne oddzielne pieniądze? Mógłbyś coś rozjaśnić jeśli wiesz
Dobra coś niecoś już sam ogarnąłem...to jest ta sama kasa...czyli co nam daje ten stock? W sumie nic ?;> Bo w każdym razie żadnej dodatkowej kasy nie zobaczymy....tzn. rozumiem że zarobki przez to że tu jest pf mogą być większe ale szmal w sumie ten sam co na Fotolia czyli jeśli bym się tam nie zarejestrował to tak naprawdę nic by sie nie zmieniło w moich zarobkach dobrze kombinuję?;>
Liczba postów: 862
Liczba wątków: 25
Reputacja:
17
Miejscowość: Radom
Wiem niewiele, bo sam się tam zalogowałem niewiele wcześniej od Was.
U mnie zarobki wyświetlają się w $, a kwoty odpowiadają kredytom z Fotolia pomniejszonym o podatek, który na Fotolia jest wykazywany osobno. Tylko z zaokrągleniami coś nie teges, bo jest dużo różnic o 0,01
Oba stocki to niby to samo, ale jak ktoś nie zsynchronizuje kont, to pewnie to co wyśle na FT, będzie jak dotąd widoczne również na stock.adobe.com, ale w drugą stronę chyba nie(?). Trzeba poczekać na rozwój sytuacji
Liczba postów: 311
Liczba wątków: 2
Reputacja:
4
Miejscowość: Wrocław
2016-09-20, 14:21:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-09-20, 14:27:26 {2} przez irontrybex.)
ciekawe czy jak coś mi odrzucili na Fotolia to przyjmą na adobe stock
Pierwszy mejl o sprzedaży od Adobe stock - niczym się nie różni oprócz loga i kwoty w pln.
Ciekawe czy będą przychodzić mejle od ft.
Liczba postów: 2 382
Reputacja:
86
2016-09-20, 14:28:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-09-20, 14:30:04 {2} przez yuma2.)
To jest jedno i to samo konto,
zarobki sa w Twojej walucie, ja np teraz mam w funciakach a nie kredytach
ustawianie slow kluczowych w kolejnosc teraz jest jak bajka - wystarczy przeciagac itp, ale jeszcze nie mozna ustalac ceny !
teraz, poki co tylko jedna kategoria do wybory tzn bez pod-kategorii
maile o sprzedazy teraz przychodza z Adobe i pokazuje zarobek w wybranej walucie a nie kredytach
jak narazie same pozytywy
Liczba postów: 1 396
Liczba wątków: 18
Reputacja:
19
Miejscowość: Warszawa
(2016-09-20, 14:18:12)ajt napisał(a): Oba stocki to niby to samo, ale jak ktoś nie zsynchronizuje kont, to pewnie to co wyśle na FT, będzie jak dotąd widoczne również na stock.adobe.com, ale w drugą stronę chyba nie(?). Trzeba poczekać na rozwój sytuacji
Jasne rozumiem...tylko na cholerę tak robić?;> Wysyłam na Fotolia więc po co wysłać tam oddzielnie?
Chyba że właśnie kombinować jak sugeruje irontrybex że coś odrzucą na Fotolia to spróbować na adobe...ale ja jestem zbyt leniwy żeby mi się chciało takie kombinacje alpejskie robić;]
Tak czy siak przynajmniej wiem co tam sprzedałem dzięki temu;]
Liczba postów: 953
Reputacja:
19
Miejscowość: Poznań
2016-09-20, 15:09:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-09-20, 15:30:58 {2} przez adalbert74.)
(2016-09-20, 14:21:23)irontrybex napisał(a): ciekawe czy jak coś mi odrzucili na Fotolia to przyjmą na adobe stock
Pierwszy mejl o sprzedaży od Adobe stock - niczym się nie różni oprócz loga i kwoty w pln.
Ciekawe czy będą przychodzić mejle od ft.
ja właśnie testuję tę opcję
Fotolia odrzuciła mi moje najlepiej sprzedające się zdjęcie na shutterstocku i bigstocku... już po raz trzeci
Zobaczymy, czy inspektorzy Adobe zobaczą w tej focie potencjał
przy okazji - ktoś już wrzucał zdjęcia poprzez Adobe? jakie mają czasy rozpatrywania?
Liczba postów: 412
Liczba wątków: 3
Reputacja:
4
Miejscowość: Szczecin/Wrocław
|