Rejection reasons - AI Generated Content
Czy ktoś miał przypadek, że wrzucił zdjęcia zrobione podczas sesji nic nie było dodawane do zdjęcia przez sztuczną inteligencje i miał odrzucone pliki z powodu wygenerowanego zdjęcia przez AI? Mi całą paczkę tak właśnie odrzucili. 
Wiadomo grożą, że konto zablokują itd...
Jestem w trakcie wyjaśniania tej sprawy. Ktoś miał podobnie?
Odpowiedz
Jeszcze nieIcon_wink Myślę, że propozycja przesłania im plików raw wystarczy, by ładnie przeprosili za zaistniałą sytuacjęSmile
Odpowiedz
Ja tak miałem, przeprosili dali case number i przeszło wszystko bez problemu. Trzeba pisać do supportu po prostu na e-mail pomijając formularz ze strony głównej
Odpowiedz
art. 50 ust. 2 AI Act

"Dostawcy systemów AI, w tym systemów AI ogólnego zastosowania, generujących treści w postaci syntetycznych
dźwięków, obrazów, wideo lub tekstu, zapewniają, aby wyniki systemu AI zostały oznakowane w formacie nadającym się
do odczytu maszynowego i były wykrywalne jako sztucznie wygenerowane lub zmanipulowane. Dostawcy zapewniają
skuteczność, interoperacyjność, solidność i niezawodność swoich rozwiązań technicznych w zakresie, w jakim jest to
technicznie wykonalne, uwzględniając przy tym specyfikę i ograniczenia różnych rodzajów treści, koszty wdrażania oraz
powszechnie uznany stan wiedzy technicznej, co może być odzwierciedlone w odpowiednich normach technicznych.
Obowiązek ten nie ma zastosowania w zakresie, w jakim systemy AI pełnią funkcję wspomagającą w zakresie standardowej
edycji lub nie zmieniają w istotny sposób przekazywanych przez podmiot stosujący danych wejściowych lub ich semantyki,
ani w zakresie, w jakim jest to dozwolone na mocy prawa do celów wykrywania przestępstw, zapobiegania im,
prowadzenia postępowań przygotowawczych w ich sprawie lub ścigania ich sprawców."

Przyczyna takiego stanu rzeczy może tkwić:
(po pierwsze) albo w tym, że strona recenzująca błędnie zinterpretowała dane zawarte w pliku
(po drugie) albo dostawca oprogramowania z którego użytkownik korzysta błędnie dokonał oznaczenia pliku, przez co został uznany za zmanipulowany lub wygenerowany przez AI.
Odpowiedz
(Dzisiaj, 00:07:01)SHaiith napisał(a): Czy ktoś miał przypadek, że wrzucił zdjęcia zrobione podczas sesji nic nie było dodawane do zdjęcia przez sztuczną inteligencje i miał odrzucone pliki z powodu wygenerowanego zdjęcia przez AI? Mi całą paczkę tak właśnie odrzucili. 
Wiadomo grożą, że konto zablokują itd...
Jestem w trakcie wyjaśniania tej sprawy. Ktoś miał podobnie?

Jacek, przecież już dawno ustaliliśmy, że nie jesteś człowiekiem tylko terminatorem fotograficznym, a jak sama nazwa wskazuje bazujesz na AI więc Twoje prace, już od podstawy są wytworem AI. Icon_wink
( 10 godzin(y) temu)GregorK napisał(a): Jacek, przecież już dawno ustaliliśmy, że nie jesteś człowiekiem tylko terminatorem fotograficznym, a jak sama nazwa wskazuje bazujesz na AI więc Twoje prace, już od podstawy są wytworem AI. Icon_wink

No i wszystko jasne. Icon_wink
Odpowiedz