2019-11-13, 07:46:52
(2019-11-12, 22:20:08)4mat4 napisał(a): Witam,
myślicie że można dostać bana za dodawanie podobnych zdjęć? Ostatnio wysłałem kilka paczek w których po kilka zdjęć zostało odrzuconych za "similiar content". Wcześniej zdarzało mi się wrzucić paczki z 10 zdjęciami podobnymi i zazwyczaj przechodziły wszystkie bezproblemowo. Zastanawiam się czy nie ryzykuję wrzucając kolejne paczki. Dodam, że na Adobe, Dreamstime, 123RF i Alamy nigdy nie zdarzył mi się odrzut za podobne zdjęcia a te same paczki wysyłam na każdy stock.
Powiedzcie mi czy warto w takim przypadku po jakimś czasie próbować "przepchnąć" odrzucone fotki? Czy za takie praktyki można zostać jakoś ukaranym? Kilka dni temu wrzuciłem w jednej paczce 8 fotek z czego 4 przeszły a 4 nie ze względu na "Szum / Artefakty / Ziarno: Zdjęcie zawiera zbyt dużo szumów, efektów ziarna, artefaktów i/lub posteryzacji". Po szybkiej obróbce w PS polegającej na lekkiej zmianie kolorów i wykadrowaniu wrzuciłem je ponownie i następnego dnia wszystkie przeszły, nawet jedno się sprzedało w krótkim czasie.
Jak to jest z banem za takie działania? Czy Shutterstock może mnie za takie coś ukarać czy raczej w pierwszej kolejności dostanę jakieś ostrzeżenie? Nie chcę stracić nakładu pracy ze względu na błędy początkującego.
Pozdrawiam
na Shutterstock nie ma za ostrzeżeń. jak chcesz żeby similary przechodziły bez odrzutów to wrzucaj raz w tygodniu ...w soboty ok. godz.19-20 wieczorem i w poniedziałek po południu będziesz miał 100% akceptacji, może wcześniej...mówimy tylko o shutterstock. Robiłem tak wiele razy, w weekend siedzi osoba która nie sprawdza co masz w portfolio.