2010-01-11, 19:20:33
spoko tomas
myślę, że i tak jesteś dzielny, więc nie śpiesz się tak bardzo, ważne żeby było to, co chcesz przekazać. Miałam okazję widzieć kucharzy w akcji - zwłaszcza przy dużych imprezach - to naprawdę bardzo ciężka praca. Aż się dziwie, że masz dość chęci i siły, żeby w jakimś sensie robić to po pracy dalej. Trochę jak listonosz, co idzie się przejść po pracy...
a post wyżej - stylista - to trochę inna bajka. Ważna jest dobra współpraca ze stylistą, wzajemne łapanie myśłi w lot - bo nie ma czasu na pogawędki i ustalenia, gdy lody się rozpuszczają a steki stygną, a naprawdę nie zawsze wszystko wygląda tak, jak miało wyglądać.
moim skromnym zdaniem - tak samo jak w większości przypadków w życiu - trzeba robić, robić i jeszcze raz robić. Zdjęcia. A żadne sztuczki nie zastąpią chwili, gdy sos sam skapnie wdzięcznie na krawędź talerza, tuż obok rubinowej żurawiny.
no i tutaj Tomas ma wielką przewagę nad nami wszystkimi - bo potrafi to wszystko sam pięknie przygotować - nawet 5 razy, jeśli chce perfekcyjnie coś zilustrować
myślę, że i tak jesteś dzielny, więc nie śpiesz się tak bardzo, ważne żeby było to, co chcesz przekazać. Miałam okazję widzieć kucharzy w akcji - zwłaszcza przy dużych imprezach - to naprawdę bardzo ciężka praca. Aż się dziwie, że masz dość chęci i siły, żeby w jakimś sensie robić to po pracy dalej. Trochę jak listonosz, co idzie się przejść po pracy...
a post wyżej - stylista - to trochę inna bajka. Ważna jest dobra współpraca ze stylistą, wzajemne łapanie myśłi w lot - bo nie ma czasu na pogawędki i ustalenia, gdy lody się rozpuszczają a steki stygną, a naprawdę nie zawsze wszystko wygląda tak, jak miało wyglądać.
moim skromnym zdaniem - tak samo jak w większości przypadków w życiu - trzeba robić, robić i jeszcze raz robić. Zdjęcia. A żadne sztuczki nie zastąpią chwili, gdy sos sam skapnie wdzięcznie na krawędź talerza, tuż obok rubinowej żurawiny.
no i tutaj Tomas ma wielką przewagę nad nami wszystkimi - bo potrafi to wszystko sam pięknie przygotować - nawet 5 razy, jeśli chce perfekcyjnie coś zilustrować