2018-04-20, 19:07:27
(2018-04-20, 18:47:29)yuma2 napisał(a): Za krotki okres, poczekaj z pol roku wtedy jakis obraz sie nakresli, choc i tak wszystko zalerzy od tego jakie te pliki sa, jak opisane, jaka tematyka, jaki mamy teraz sezon itp zreszta to wszystko pewnie juz wiesz bo jestes na stockach chwile. Shutterstock juz nie jest taki jaki byl chocby przed rokiem czy dwoma, teraz ciezko cokolwiek przewidziec. U mnie aktualnie prym wioda pliki wrzucane 2016 a nawet 2015, 2017 kuleje a 2018 pomimo regularnego uploadu 400-600 plikow na miesiac sprzedaje sie ledwo ledwo. Skoro juz nie jestes exem na Fotolia to wrzucaj gdzie sie da niech te pliki jeszcze cos wyciagnaTo portfolio jest właściwie całoroczne, nie ma tam wiele co by się sprzedawało bardziej w jakimś szczególnym czasie. Aby wyjść na 0 sprzed porzucenia wyłączności powinienem mieć na pozostałych stokach blisko 10 x większą sprzedaż niż to co teraz. W pierwszej kolejności mam zamiar wrzucić to na istock. Mam tam stare nieużywane konto sprzed kilku lat. Sporo się tam zmieniło od ostatniego logowania, mam też w związku z tym pewną wątpliwość - nie wiem czy w razie czego bez problemu mogę usunąć z iStockphoto swoje wszystkie pliki. Ciągle mam obawy czy cała akcja będzie się opłacała, czy wytrzymam pół roku i czy nie będę chciał wrócić do starego stanu rzeczy..