2008-08-19, 22:55:38
(2008-08-19, 21:46:44)delfin napisał(a): skoro dawałeś radę z kompaktem to ja też muszę. lustrzankę i tak będę miała dopiero za 2 miesiące.To nie był nawet kompakt, tylko ultrakompakt - zero ustawień manualnych. I nie tylko ja zaczynałem na stokach od kompakta, wiele osób ta zaczynało. Canona 40d mam od 3 miesięcy, a więc nadal się go jeszcze uczę.
a jak długo masz canona 40d?
Cytat:podobno on jest lepszy do robienia zdjęć sportowych - bo pentax ma wolniejszy AF?Do zdjęć sprotowych to przydaje się szybki autofokus i szybkostrzelność i to 40d ma, o Pentaxie mało wiem. Ale ważniejsze są jeszcze dobrej jakości szkłą i tego na początek pewnie mieć nie będziesz. Ale różnica między kompaktem i tak będzie kolosalna.
a mnie najbardziej zależy na takiego rodzaju zdjęciach. moim obecnym canonem ciężko się robi zdjęcia ruchliwym koniom. i jedno na 200 zdjęć jest ciekawe - > to trochę męczące
Cytat:na Dreamstime też chce wysłać ale chce się trochę bardziej postarać.Przy obecnej sytuacji na Fotolia (odrzucanie większej ilości zdjęć niż na IS), to ja bym na Twoim miejscu zaczął od DT. Mniej zgrzyatania zębami na poczatek.
dobrze wiedzieć że mogę moim kompaktem coś zdziałać nawet gdyby to było tylko 40%.