2016-04-09, 10:28:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-04-09, 10:40:24 {2} przez Fotaw.)
(2016-04-08, 17:47:49)szakalikus napisał(a): Ja się uczę tylko i wyłącznie z Youtuba. Nie mam kompletnie zmysłu artystycznego do malowania, szkicowania czy rysowania ale mam kilka lat doświadczenia w Photoshopie co bardzo pomaga w uczeniu się wcześniej wymienionych rzeczy Przez pierwsze kilka dni robiłem jakieś proste ikony razem z Youtubem, a teraz to wymyślam już sobie jakąś koncepcję i próbuję ją sam robić, a jak czegoś nie potrafię wygiąć czy pocieniować to googluje i zaraz gdzieś w którymś z projektów znajduje się odpowiedź. W każdym razie urzekły mnie te pejzaże malowane i póki co ciągle się bawie drzewkami i górkami, chociaż podejrzewam że biznesowe ikony byłyby bardziej opłacalne ale jakoś mnie boli robienie prostych ikon jak w "New Content" co kilka minut dziesiątki ich dochodzi w stu wesjach kolorystycznych. Dzisiaj pierwsze podejscie do 3D robiłem i ostatecznie nie znalazłem odpowiedzi co do stworzenia perspektywy drogi. Może ktoś coś jakieś video w temacie? Czy łatwiej narysować i próbować skalowaniem zwężać końcówke jakoś czy funkcją 3d (jak w nią wszedłem to zaczeło mi tą drogę kosmicznie wyginać )
Przykładowa grafika z Shutterstock pokazująca o jaki efekt drogi mi chodzi :
(2016-04-09, 00:14:45)Frankenstein napisał(a): Jeśli mogę coś poradzić, nie przeskoczysz kolego typowych schematów rysunkowych. Nie kombinuj w 3D tylko rysuj w programie wektorowym Ilustrator, Flash, Xara Designer (Corela nie polecam, bo nielubie) Ten rysunek z shuttera to przykład zwykłej perspektywy. Rysuje się go w ciągu 33min. Jeśli mam być szczery Twój rysunek jest słaby technicznie i plastycznie, proponuje najpier nauczyć się rysować na kartce (jest łatwiej) potem na tablecie.
Pozdro
to fakt, ocena jest subiektywna, jeżeli potrafisz lepiej rysować, pokaż swoje prace