2014-04-25, 09:52:22
(2014-04-25, 09:16:18)alga38 napisał(a): Shaii jest doskonałym przykładem na to, że trzeba stawiać na jakość a nie na ilość. To jest jedyna droga, aby się utrzymać na powierzchni w dzisiejszych czasach. Dla mnie wniosek jest jeden, trzeba zakasać rękawy, zainwestować w rekwizyty i zastanowić się 10 razy zanim naciśnie się spust migawki. Dla niego stocki się nie kończą, tylko dopiero zaczynają
kurde, dzięki za miłe słowa. Niestety prawda jest dużo gorsza. W sumie uważam wręcz odwrotnie, że idę w ilość a nie w jakość i to chciałbym zmienić.
Podczas sesji robię za dużo zdjęć robię masę kadrów, wręcz przesadnie za dużo. Oczywiście zanim zaczynam fotografować pół dnia to układam i stylizuję , tydzień lub kilka tygodni wcześniej zbieram rekwizyty, ale jak już fotografuję to na potęgę pod każdym kątem. Wtedy wrzucam fotki przez rok/dwa dorzucając do paczki 1-2 fotki z danej sesji. Dlatego paczki są u mnie zróżnicowane, ale suma sumarum z danego tematu mam bardzo dużo podobnych fotek. Przez co mam dużo odrzutów za similary. Ja nie analizuję za bardzo kiedy jakiego rodzaju fotki sprzedają się lepiej czy gorzej. Wrzucam dany temat przez cały rok po kilka fotek. Taki mam plan działania. Nie wiem czy zły czy dobry. Czas pokaże.