2014-03-29, 18:31:27
Szykuję się do kupienia monitora EIZO CS230 jednak wyczytałem że " Przy podłączeniu poprzez DisplayPort przez złącze sygnałowe możliwe jest dostarczanie do monitora 10-bitowej informacji o kolorze*. Monitor korzystając z 16-bitowej tablicy LUT, przetwarza informację o kolorze z 16-bitową precyzją, co pozwala na uzyskanie bardziej płynnych przejść tonalnych i zmniejszenia Delta-E pomiędzy poszczególnymi punktami. To 64 razy większa precyzja więcej niż w przypadku 16,7-milionowej palety barw, jaką oferuje sygnał 8-bitowy."
To teraz mam pytanie : Jakie przejścia tonalne będzie widział mój klijent, który posiada monitor LSD 8 bitowy ?
"RPD" Ty draniu jeszcze wczoraj miałem kupić monitor za 500zł ale po przeczytaniu tego artykułu do którego podałeś link nie mam sumienia na kupienie " obiektywu z plastikową soczewką " i jestem w plecy kolejne 1800 Jednak z bólem w sercu polecam ten artykuł
To teraz mam pytanie : Jakie przejścia tonalne będzie widział mój klijent, który posiada monitor LSD 8 bitowy ?
"RPD" Ty draniu jeszcze wczoraj miałem kupić monitor za 500zł ale po przeczytaniu tego artykułu do którego podałeś link nie mam sumienia na kupienie " obiektywu z plastikową soczewką " i jestem w plecy kolejne 1800 Jednak z bólem w sercu polecam ten artykuł