2014-03-26, 12:31:31
Zgłębiając temat trafiłem na bardzo ciekawy wykład więc chciałbym polecić Wam kompendium wiedzy na temat "Zarządzanie barwą w cyfrowej ciemni" szkolenie prowadzi autorytet w dziedzinie zarządzania barwą dr inż. Marcin Kałuża. Jest tu wszystko począwszy od przygotowania stanowiska pracy dla monitora lub raczej grafika poprzez omówienie różnić w budowie matryc, postrzeganie barw po kalibrację sprzętową monitorów a kończąc na ustawieniu profili w LR czy PS.
Materiał nie dla mięczaków bo dużo technicznego języka ale myślę, że po kilkukrotnych obejrzeniu i zastosowaniu się do rad można sporo zyskać i skutecznie zmniejszyć ilość odrzutów za Poor Lighting
Całość trwa prawie 2h proponuje zacząć od 10min. Nie przewijać jak już podzielić na części i zapoznać się z całością.
Zarządzanie barwą
Jak ktoś stoi przed problemem wyboru monitora (tak jak ja) to jednak lepiej nie oglądać
Materiał nie dla mięczaków bo dużo technicznego języka ale myślę, że po kilkukrotnych obejrzeniu i zastosowaniu się do rad można sporo zyskać i skutecznie zmniejszyć ilość odrzutów za Poor Lighting
Całość trwa prawie 2h proponuje zacząć od 10min. Nie przewijać jak już podzielić na części i zapoznać się z całością.
Zarządzanie barwą
Jak ktoś stoi przed problemem wyboru monitora (tak jak ja) to jednak lepiej nie oglądać