2014-03-24, 20:33:09
(2014-03-24, 13:45:17)Tomek De napisał(a): U mnie jako master stoi Eizo S2433W...
... tymczasem jestem w 100% zadowolony, teraz nawet nie przeprowadzam ponownych kalibracji tylko wgrywam gotowy profil i tyle. Monitor jest super, po kalibracji oddaje wiernie kolorki i zupełnie nie męczy wzroku, na dwóch innych monitorach - tanich LG E2442 wgrałem ten swój profil z Eizo, przykręciłem sporo jasność i kontrast i również da się na nie patrzeć
Eizo to klasa sama w sobie ale trochę dziwi mnie Twoja technika, przecież kalibrujemy monitor aby wiernie wyświetlał kolory, miał odpowiedni balans bieli i korygujemy całą masę ustawień dla danego modelu. Po czasie to monitor się rozjeżdża a nie zapisany profil więc wykonuje się kolejną kalibrację aby dostroić monitor odpowiednio zmodyfikowanym profilem. Skoro masz kalibrator (ja nie posiadam) to czy nie lepiej byłoby skalibrować LG zamiast wgrywać mu profil od Eizo?
(2014-03-24, 19:12:26)niolox napisał(a): Ja dzisiaj właśnie zamówiłem Nec Multisync EA244WMi zobaczymy jak to będzie śmigało. Jak potestuję to się podzielę pewnie wrażeniami.
Monitor który zamierzam kupić będzie firmowany przez Eizo lub Nec więc chętnie zapoznam się z Twoja opinią.