2013-07-29, 12:51:55
(2013-07-28, 23:13:44)oxygen64 napisał(a): Ja nie twierdzę że moje zarobki jako ogólne spadają, bo Fotolia to dla mnie w tej chwili już podrzędny stock - proszę czytać ze zrozumieniem.
Cały czas piszę o tym że Fotolia coraz mniej płaci w przeliczeniu za 1 DL.
Heloł !!! Czy jest tu ktokolwiek kto potrafi zrozumieć o czym ja piszę?
Ja staram się zwrócić uwagę na to że Fotolia jest miejscem gdzie coraz mniej dostaje się wzamian za 1 pobranie, a zamiast tego otrzymuje recenzje mojego portfolio o którą nie prosiłem i która nie jest chyba tematem tego wątku. Jeśli będę potrzebował recenzji moich prac do zwrócę się o to do osób które zajmują się grafiką.
Ja rozumiem Twoje intencje. kreatorex pisze raz że nie jest dobrym fotografem, potem że nie jest dobrym grafikiem, przy czym podkreśla, że u niego jest postęp i dochody wzrastają. Widocznie jest geniuszem. Cóż, u mnie dochody nie są na najwyższym poziomie - jest to wynik nie słabego pf, lecz tego że za mało pracy wkładam w stocki i zdaję sobie z tego sprawę. Nie znaczy że siedzie 8 h i pracuje dla banków - nie. Pracuje dla banków jak mi się uzbierają zdjęcia tj parę dni na miesiąc - zresztą zależy jak leży. Ty wspomniałeś, że żyjesz z foto na stockach - więc to jest Twój wyznacznik jakości i nikomu nic do tego, bo to Ty płacisz swoje rachunki. Zresztą każdy mówi - najważniejsza jest jakość, przy czym u mnie sprzedają się gnioty. To gdzie tu logika. Ja wiem, że istnieją jeszcze inne dziedziny fotografii - moją jest fotografia produktowa i reportaż uzupełnione o stocki. Może usuń ze stopki banki, bo to sprzedaży Ci nie zwiększy a powoduje, że każdy chce swoje 3 grosze wsadzić - przy czym odwrotnej interakcji nie ma, bo ten ktoś swojego pf nie demonstruje. Ja też tak zrobiłam.