2013-04-17, 14:42:52
(2013-04-17, 14:19:05)Claudia napisał(a): No, dawno nie widziałam tak słabo jakościowych zdjęć. Raczej to się nie nadaje do niczego - chyba tylko mały (MAŁY!) wydruk do albumu rodzinnego. Moim zdaniem nie masz jeszcze pojęcia o fotografowaniu i dopiero co kupiłaś sobie aparat - małpkę. Nie wiem co tu napisać więcej, gdyż wszystko jest do poprawy. Kadry krzywe - to przede wszystkim nie wiem jak można pokazać takie krzywe kadry?! Ale to dział krytyki - więc masz. Tak to źle skomponowane, źle naświetlone - nie no, po prostu źle sfotografowane, nieostre, niekontrastowe. A szkoda gadać - kup podręcznik - podstawy fotografii - jak poprawić swoje zdjęcia, czyli absolutne podstawy i rób chociaż na tych drogich wyjazdach lepsze foty, aby cieszyły na lata.
ps. a co do zarabiania to chyba żart.
Powodzenia
Tak, zdjęcia sa z momentu kiedy dopiero co kupiłam sobie aparat. Trochę je poprawiłam, delikatnie, żeby nie pogorszyć i tak chciałam się dowiedzieć co by dalej poprawiać. Wiem, że są do kitu i że nie dają się do sprzedaży. Może trochę źle się wyraziłam, chciałam bardziej opinię pod kątem co można w nich ewentualnie poprawić, i na co zwracać większa uwagę przy robieniu kolejnych. Cały czas się uczę, pierwsze zdjęcia zabijałam na iso 3200 i sie cieszyłam, że mam którki czas otwarcia migawki, teraz mogę się z tego śmiać. :) Krzywe kadry poprawiałam, widać trochę za słabo. Tak właśnie myślałam, że sa problemy z kontrastem i ostrością.
Ostatnio na spacerze udało mi sie zrobić coś takiego: