2013-03-05, 10:56:29
Ja z kolei jesli chodzi o tańsze lampy jestem bardzo zadowolony z Quantuum 300R+ Digital i 600R+ Digital. Mam je już 4rok i sporo je męczylem przez 3lata. teraz przesiadłem sie na fomei ale nadal znajduje dla nich zastosowanie. Maja pominięcie przedbłysku lampy systemowej, regulowany pilot itp. Pilot bardzo trwały. Minus ze rozładowuja sie przez błysk. Ale to podobnie jak z wyższej półki - Fomei Pro X sterowane z poziomu kompa (tez polecam, mega wygodne, stabilne, błyskawicznie sie ładują). Ale to nie na początek.
Co do powerluxow VC (300 i 600), ma je mój kolega i zawsze wkurzało mnie strasznie ciasne umiejscowienie raczki która haczyła o obudowę podczas przykręcania / ustawiania nachylenia lampy. Fakt ze te VC ma tez już 4lata. Możliwe ze poprawili ten feler.
Co do powerluxow VC (300 i 600), ma je mój kolega i zawsze wkurzało mnie strasznie ciasne umiejscowienie raczki która haczyła o obudowę podczas przykręcania / ustawiania nachylenia lampy. Fakt ze te VC ma tez już 4lata. Możliwe ze poprawili ten feler.