2013-01-09, 15:15:58
rachwal czemu się dziwisz że zawodowy fotograf sięga po taką książkę? To dla mnie normalne, jak była premiera książki kulinarnej R. Sowy czy Kuronia to połowę książek z premiery nabyli kucharze, często bardzo znani, dobrze wiedzieć co u konkurencji piszczy i jak daleko sięga ich wiedza, choć jak słusznie napisałeś, wiele "tajemnic", i "tricks of the trade" nigdy się w druku nie znajdzie,
i masz rację, gdyby więcej osób zajmujących się fotografią żywności zajęło się podglądaniem i analizowaniem materiału dobrych czasopism zamiast czytać masy książek, przeszukiwać fora i skupiać się na testach sprzętu robiliby dużo więcej i lepszych zdjęć, bo IMHO to po prostu trzeba wypracować ilością poświęconych godzin
i masz rację, gdyby więcej osób zajmujących się fotografią żywności zajęło się podglądaniem i analizowaniem materiału dobrych czasopism zamiast czytać masy książek, przeszukiwać fora i skupiać się na testach sprzętu robiliby dużo więcej i lepszych zdjęć, bo IMHO to po prostu trzeba wypracować ilością poświęconych godzin