2007-12-04, 20:18:35
Cytat:Zasada chyba jest prosta
nie do końca
to czy jestem osobą fizyczną czy prowadzę działalność miałoby dla mnie najmniejsze znaczenie w przypadku wyboru rodzaju konta paypal - no chyba że ktoś chce traktować paypal jako konto stricte firmowe lub osobiste - jego wybór
dla mnie istotniejsze są możliwości / ograniczenia poszczególnych kont dla konkretnego zastosowania - czyli wypłat ze stocków
na razie wydedukowałem że z góry zakładają iż konta osobiste mają służyć głównie wysyłaniu kasy a nie odbieraniu, jednak definiują odbieranie kasy głównie w oparciu o transakcje kartami, nie wiem jak po stronie paypal widziana jest transakcja płatnicza np. Shutterstock > ja, czy jako płatność kartą? jeśli tak to raczej firmowe ... stąd mój dylemat
dlatego też zapytałem tu mając nadzieję że uzyskam odpowiedź "z życia wziętą" na zasadzie: miałem osobiste ale za bardzo rzeźbili mnie na opłatach więc zmieniłem na firmowe
chyba jednak będę musiał pomolestować u źródła czyli paypala - zobaczę co oni mi doradzą
póki co mam jakieś 60$ z 2-tygodniowego debiutu stockowego więc temat nie jest pilny, ale z drugiej strony zdjęć przybywa, rośnie DL - niebawem sięgnę pewnie po pierwszą wypłatę [/quote]