2009-08-28, 22:30:16
Witam
Safari ... nigdy nie testowałem tych rozwiązań pod Safari. Jeśli ktoś jeszcze to potwierdzi to spróbuje gdzieś zorganizować Mac'a do testów
Zmniejszasz pliki przed uploadem? Sprawdzałeś upload pod Firefoxem może?
To bym raczej wykluczył, nazwy plików nie powinny mieć kompletnie znaczenia, serwer i tak zawsze sobie je zapisuje po swojemu ...
(2009-08-28, 21:58:56)TomN napisał(a): Ja tu jednak z problemem więc do rzeczy. Upload zacina się czasami jakby system się zawieszał - po prostu wszystko staje i nic się nie dzieje oprócz kręcącego się kręciołka w Safari oznaczającego stronę w trakcie ładowania.
Safari ... nigdy nie testowałem tych rozwiązań pod Safari. Jeśli ktoś jeszcze to potwierdzi to spróbuje gdzieś zorganizować Mac'a do testów
Zmniejszasz pliki przed uploadem? Sprawdzałeś upload pod Firefoxem może?
(2009-08-28, 21:58:56)TomN napisał(a): Potem zauważyłem, że "zawiesza się" tylko wtedy gdy pliki mają podobne nazwy (np. różnią się tylko końcówką). Zmiana nazwy pliku... i plik ładuje się natychmiast. Podobnie pomaga gdy upload przeplotę plikiem o zupełnie innej nazwie (ale nie zawsze) lub kto inny w międzyczasie coś załaduje.
To bym raczej wykluczył, nazwy plików nie powinny mieć kompletnie znaczenia, serwer i tak zawsze sobie je zapisuje po swojemu ...