2009-06-01, 11:34:00
(2009-02-03, 00:46:22)robootb napisał(a): A ja dzisiaj sie zalamalem, paczka ~50+ zdjęć wyleciala, powiem ze byla ponad przecietnie techniczna.
Powod, smieszny ...
"Composition--Limited commercial value due to framing, cropping, and/or composition."
Zdarzylo wam sie tak zeby wszystki zdjęcia zostały odrzucone ?
Hej,
Z tą akceptacją to są czasem niezłe jaja... Prawie tak jak na studiach - jeden egzamin się zdaje za pierwszym razem przygotowując 2 dni, a inny męczy nas kilka semestrów przy maxymalnym wysiłku. Tak jak na studiach zależy to często gęsto od wykładowcy, tak tutaj - od reviewera. Często oni wrzucają ten powód, który opisujesz wówczas, gdy nie potrzebują tego zdjęcia (ja miałem często "We don't need this image at this time").
Ale co najciekawsze - kiedyś przygotowałem dwa batche do wrzucenia po 10 fotek, przy czym niektóre fotki w obu batchach były bardzo podobne. Pierwszy batch - zatwierdzone 1/10, drugi batch - zatwierdzone 7/10. Także "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia". I nie ma się co przejmować odrzutami tylko z uporem działać dalej.
Ja się tylko zastanawiałem czasem, czy można po X czasie wrzucić dobrą fotkę ponownie (licząc na to, że trafi się na innego - konkretniejszego reviewera)... ? Macie z tym jakieś doświadczenia?
Pozdro
remik44992