2009-05-16, 23:25:41
(2009-05-16, 19:54:39)Tomek De napisał(a): piszesz do mrowka w liczbie mnogiej, czy bierzesz również mnie po uwagę, bo ja tylko zadałem pytanie
Cytat: Jeśli jednak modelka stawia sprawę "stawka za godzinę" i w dodatku wysoką to ja traktuję to jako efektywną godzinę pracy a nie czas jaki spędza na sesji
fajnie podchodzisz do tematu , od razu zakładasz że pytam o pannę która strzela focha i żąda absurdalnej stawki - skąd te przypuszczenia? po prostu; dziś podczas przygotowań zeszło na makeup i inne pierdoły praktycznie godzinę którą wypłaciłem modelce (sam zaproponowałem stawkę godzinową), wypłaciłem bo uznałem że siedziała, być może pierdząc w międzyczasie w stołek, z mojego powodu, lecz nie mam zbyt dużego doświadczenia z pracy z modelkami stąd pytanie jak to rozliczają bardziej doświadczeni. Nie mam poczucia że przepłaciłem, pytam z ciekawości
Uznałeś że tak jest OK. Nie jestem despotą ani skąpcem więc staram się dostosować stawki do tematu i pracy modelki. Każdy niech płaci jak uważa. Tylko potem problem mają "Panny" które za nic dostają 2000 eu
i dość rozkapryszone są. To samo pytanie może zadać klient. Ile za zdjęcia chce fotograf. Za godzinę czy za zdjęcia. Umiar i rozwaga dotyczy wszystkich.