2008-11-30, 23:22:41
No ja póki co zostaję przy swoim necu crt. Pan Tom (mastiff) - czyli ponad systemowy spec od monitorów - polecił mi Eizo za jedyne 5k zł, na razie podziękowałem i zamówiłem tylko kalibrator. Swoją drogą strasznie kwadratowa ta technologia LCD, żeby coś wycisnąć z tej matrycy trzeba aż tak drogich rozwiązań, przecież suma sumarum sprowadza się to do tego żeby LCD jak najbardziej przypominał crt ... ciekawostka; znajomy ma EIZO 20' 4:3 i obok LG 22' 16:9 - ta panorama wygląda optycznie na znacznie mniejszy monitor choć ma 2 cale więcej, ale z tego co widzę te wszystkie wypasione telewizory są panoramiczne
ja rozważałem jeszcze NECa 2690WUXi - trochę większy od polecanego przez Toma EIZO CG222WK - ale jak napisał jest duża różnica jakościowa pomiędzy nimi - w cenie to ok. 1000zł taniej za gorszego ponoć neca.
Na razie ciągnę na tym co mam, ale wiecznie działał nie będzie i tego najbardziej się boję bo z tego co widać w technologii LCD nie ma zmiłuj
ja rozważałem jeszcze NECa 2690WUXi - trochę większy od polecanego przez Toma EIZO CG222WK - ale jak napisał jest duża różnica jakościowa pomiędzy nimi - w cenie to ok. 1000zł taniej za gorszego ponoć neca.
Na razie ciągnę na tym co mam, ale wiecznie działał nie będzie i tego najbardziej się boję bo z tego co widać w technologii LCD nie ma zmiłuj