2020-09-04, 00:28:07
(2020-09-01, 19:02:03)Tomek De napisał(a): No ja właśnie po 15 latach tego wiatru w (siwych już) włosach podpisałem cyrograf na razie na okres próbny.
Dziś na stockach albo jesteś top albo wciągasz okruchy spod stołu, chyba tak to działa, nie wiem zresztą, nic już nie wiem, firma która własnie mnie zatrudniła na stanowisko grafika pracuje na pełnych obrotach, ze stocków czerpią na potęgę więc nadal zapotrzebowanie jest, trzeba tylko spełnić jeden drobny warunek - byc najlepszym
żeby nie było ja ciągle staram się być, aktualnie robię rendery, niektóre obiektywnie takie juz jakości na prawdę dobrej, wiec zobaczymy, jak sie uda to powkurzam Was za jakiś czas screenami mylionów downloadów
na razie klienci nawet to kupują na szuterze, wow - ale wyczyn w dzisiejszych czasach nowości schodzo ? a no schodzo - właśnie na jednym zarobiłem 11 centów - nie bardzo wiem tylko jakie z tego mam wyciągnąć wnioski bo póki co tylko płacz, zdjęć juz bym nie dał rady z taka motywacją robić, kupować specjalnie graty, pałować się w photoshopie w obróbką ... do 3D wracam po latach, więc robię w ramach treningu z nowym softem - przynajmniej tak sobie wmawiam
W czym robisz rendery? Sam zastanawiam się nad tego rodzaju aktywnością artystyczną. A może to będzie początek dobrego gruntu na pracę na etacie. Bo niestety stoki nie rokują pozytywnie.