2020-07-22, 18:50:04
(2020-07-22, 17:48:28)any napisał(a): Hmmm... Mam wątpliwości - ze dwa miesiące temu założyłem konto na shutterstock, załadowałem kilka zdjęć, weryfikację przeszła połowa. Moderator wywalił dwa zdjęcia, które na innym stocku sprzedały się jak świeże bułeczki.To nie algorytm... to zewnetrzna firma (osoby) ...i fakt ocena blyskawiczna... jak odwala poczekaj 8h na zmiane personelu i zaladuj ponownienow nie... wszystkie przejda... probowalem z tym walczyc, ale to jak walka z wiatrakami... bez sensu... trzeba nauczyc sie z tym zyc... lub odejsc... coraz blizej jestem tej drugiej opcji
Dzisiaj spróbowałem wrzucić kilka wspomnieniowych fotek, m.in. z katedry w Worcester (tej od króla Jana bez ziemi), załączyłem skan biletu, z ekstra opłaconą zgodą na fotografowanie i kopią emilka z potwierdzeniem zgody na wykorzystanie tych zdjęć, wyleciały bez gadania po pięciu minutach, przyczyna - dwojaka, część zaszumiona ponoć, cześć brak zgody.
Coś mi się wydaje, że Shutterstock się kończy...
BTW szybkość weryfikacji zdjęć nasunęła mi myśl, że mają jakiś algorytm oceniający zdjęcia. Załadowałem 14 zdjęć i je opisałem, po odświeżeniu miałem 8 zweryfikowanych negatywnie.