2020-07-01, 05:44:51
(2020-06-30, 17:34:11)oxygenka napisał(a): Nie miałam rok przerwy a kiedy chciałam rozbujać upload to przyszły te cudne nowe ceny
To w sumie bardzo podobnie jak ja. Z tym uploadem trudny wybór - chyba każdy musi sam podjąć decyzję, moim zdaniem na te nowe stawki nie ma się co obrażać ale je zaakceptować bo właśnie tak będzie wyglądała stockowa przyszłość - druga opcja to odpuścić to całkiem i skoncentrować energię na czymś innym.
W stockach jestem pewny że dopasowanie się do shutterowych realiów tych stocków co jeszcze dobrze płacą (jak np. Adobe) jest tylko kwestią czasu - nikt nie będzie chciał płacić więcej jeśli można mniej - prosta logika. Więc pod tym kątem lepiej starać się zaakceptować że tak to będzie wyglądało. I albo zgodnie z zasada pareto znajdziemy sie w tych 20% którzy kosza 80% z tego tortu albo zostaje nam być biednym szeregowcem bo czasy gdy maluczkim spadające ze stołu okruchy pozwalały jako tako przeżyć właśnie się skończyły, w tej branży nie można już być średniakiem, albo pierwsza liga albo bida i wieczne narzekanie - tak to będzie wyglądało.
Więc teraz już tylko zostaje zadać sobie pytanie:
Jesteś w stanie wskoczyć do pierwszej ligi ? Jeśli tak to pewnie że opłaca się uploadować - kolega Arturm pokazał statystyki jak to wygląda nawet już po kastracji
Tak to widzę