2020-06-10, 10:22:42
(2020-06-10, 09:54:02)fotek napisał(a): Zrobienie podobnego niczego nie gwarantuje
Zapewniam Cię uroczyście, że nie zamierzam niczego kopiować. Jednak przypuszczenie, że mógłbym skopiować, jest dla mnie zaszczytem, a dla Ciebie ostrą samokrytyką. Oznacza bowiem, że robisz to, co potrafi zrobić nawet głupi Chalkon : Jest to zgodne z tym, co sam napisałem i co napisało tu kilku innych pesymistów. Bardziej interesuje mnie jakość, wartość artystyczna (choć zawsze bardzo subiektywna) itp.
W tej chwili zastanawiam się, czy są zdjęcia na tyle dobre, żeby można je było sprzedawać po 3 euro, a nie po 10 centów, czy choćby nawet centów 30. A raczej nie tyle, czy są, bo na pewno są, ale ile ich jest.
W pierwszym wpisie napisałem, że są zdjęcia warte 300 złotych, bo można je sprzedać 300 razy po złotówce.
Są zdjęcia, które można sprzedać 10 razy po 30 złotych i też są warte 300 złotych.
Wreszcie są zdjęcia, które można sprzedać 1 raz za 300 złotych.
Chyba każdy zrozumie, że o ile wstawienie pierwszego zdjęcia na mikrostock jest działaniem w 100% racjonalnym, o tyle wstawienie drugiego lub trzeciego jest strzałem we własną stopę, bo zamiast sprzedać raz za 300 złotych, sprzeda się ledwie kilka razy za kilkadzisiąt centów.