2020-06-09, 16:30:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2020-06-09, 16:36:28 {2} przez GregorK.)
(2020-06-09, 11:28:53)StaryNovy napisał(a): Ciekawe czy rynek by zauważył jak by im zniknęło ze 20 000 000 fajnych fotek i wektorów?
Zauważy i dlatego jest akcja na 15 czerwca, żeby wyłączyć PF kto może, a kto nie może, przynajmniej nie ładować nowych.
Na fb jest grupa "Stock Submitter Coalition" w której są stokerzy z całego świata i kminią na wszystkie strony jakby tu dokuczyć szuterowi, bo o zmianie ich decyzji raczej mowy nie ma, choć wielu w to wierzy, ja już nie.
(2020-06-09, 13:33:48)irontrybex napisał(a): NIE ROZUMIEM LUDZI KTÓRZY BRONIĄ DECYZJI SS
Jakby rząd zwiększył podatki do 70% wynagrodzenia też byś powiedział "Tki lajf, nikt nie obiecywał, że będzie wesoło... "? Albo to: moja wina bo za mało się starałem i źle podchodziłem do pracy?
Jesteśmy w temacie żalenia się na Shutterstock a wychodzi na to, że to przez nas obcięli prowizje i sami sobie winni jesteśmy.
Za decyzją Shutterstock prędzej czy później pójdzie DepositPhotos (chociaż tam elegancie 0.36 z abonamentu) i reszta. A za rok tylko wrzucanie na Adobe żeby dostać darmowe oprogramowanie...
PS, nigdy nie spełniałem się artystycznie na stokach chociaż fajnie było jak zajmowałem pierwsze pięć miejsc w wyszukiwarce googla pod tekstem fire flames
Ja myślę, że nikt nie broni szutera, za to co nam zrobił. Przynajmniej na naszym forum. Bo na forum Shutterstock znalazły się wpisy poparcia.
To raczej bardziej pogodzenie się z chłostą niż obrona chłoszczącego.
Powiem tak: Nic nie trwa wiecznie, a lepiej już było.
Wracając do SS, przestałem póki co wrzucać. Jak zacznę to wrzucę w zasadzie to co już wrzuciłem wcześniej, natomiast nowe zdjęcia będę pchał w inne stoki, tak długo jak będzie mi się chciało je robić. Na razie nie chce mi się.
Chyba że klient albo cycki, wtedy nie odmawiam