2020-01-30, 14:45:47
(2020-01-29, 10:42:55)szakalikus napisał(a): Ciekawe co będzie się działo w przyszłości. Póki co największy nakład działań u największych graczy - Shutterstock i AS, ale jeszcze 5 lat temu Fotolia była bardzo mało kapiącym tworem, natomiast IS był w czołówce. Zatem przetasowania są i dlatego chcę się zabezpieczyć mając choć niewielkie PF na wypadek gdyby te mniejsze agencje jakimś dobrym ruchem marketingowym zaczęły się windować ??
Shuter radzi sobie calkiem dobrze, Fotolia wystrzelila glownie dzieki przejeciu przez AS i podpiecie bazy do programow takich jak PS skad mam teraz wiekszosc pobran i lepsza kase, poza tym to jeszcze 123rf idzie calkiem dobrze. Nie widze by np w przyszlosci Dream czy Deposit cokolwiek drgnely do przodu bo przez wiele lat nie zrobili nic poza zmiana interfejsu itp raczej poleca na dno, Alamy tez juz ledwo przedzie glownie poprzez brak subskrypcji, wiekszosc sprzedazy poprzez gowniane kanaly z ktorych sa grosze w poprownaniu z zarobkami z 2-3 lat do tylu.
ja wysylam ( w kolejnosci zarobkowej)
1 SS
2 AS
3 Envato
4 123rf
5 Canva
Canva po kilkumiesiecznej przerwie znow ruszyla i zawsze jakas stowka wpadnie co miesiac takze jest ok