2019-12-26, 21:25:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2019-12-26, 21:56:31 {2} przez latttam.)
Nie wiedziałem, że Fotolię wchłonęło Adobe, ale tak jak mówię przespałem kilka lat Na stocki nie wrzucałem zdjęć z 3-4 lata W pewnym sensie startuję od zera.
No właśnie, pamiętam jak w Alamy keywords się wpisywało do trzech różnych okienek edycyjnych różniących się ważnością Zabawne Ale w tamtych czasach płacili za jedną fotkę nawet ponad 1000 dolców, a takich sprzedaży na poziomie 200-300$ było sporo. A dziś każdy stock to - wg. starego nazewnictwa - microstock
To jest problem, że trzeba się naklikać dodatkowo. Tymbardziej, że ja jestem monotematyczny gość i cykam tylko fotki aut/motocykli i innych "wozideł". A teraz jeszcze chcę do tego dorzuć "aerial photos".
Wg. micrsotockgroup__com wynika, że najlepiej uderzyć na:
Shutterstock
AdobeStock
iStock / exclusive
Pond5
Potwierdzacie?
Cytat:PS. Stocki starają się nam ułatwiać życie przy wgrywaniu, ale niestety każdy stock coś tam chce innego odnas, więc nie będzie zawsze tak samo
- a to trzeba wybrać temat pracy, albo wskazać, czy są czy nie ma osób, a a to podać kraj wykonania zdjęcia itd itp.
No właśnie, pamiętam jak w Alamy keywords się wpisywało do trzech różnych okienek edycyjnych różniących się ważnością Zabawne Ale w tamtych czasach płacili za jedną fotkę nawet ponad 1000 dolców, a takich sprzedaży na poziomie 200-300$ było sporo. A dziś każdy stock to - wg. starego nazewnictwa - microstock
To jest problem, że trzeba się naklikać dodatkowo. Tymbardziej, że ja jestem monotematyczny gość i cykam tylko fotki aut/motocykli i innych "wozideł". A teraz jeszcze chcę do tego dorzuć "aerial photos".
Wg. micrsotockgroup__com wynika, że najlepiej uderzyć na:
Shutterstock
AdobeStock
iStock / exclusive
Pond5
Potwierdzacie?