2019-12-25, 19:14:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2019-12-25, 19:27:31 {2} przez arturm.)
(2019-12-22, 08:55:31)fret napisał(a): Gdybyś faktycznie myślał, to byś załapał, że chodziło o zamieranie forum, a nie o upadek rynku
Trochę statystyki dla twardzieli. Dziesięć lat temu średni obrazek zarabiał na Shutterstock dwa dolary rocznie. Dzisiaj zarabia 2 złote. 100 tys. zl/rok? Wystarczy 50k przyzwoitych zdjęć lub grafik. No i trzeba dokładać z 10k rocznie, żeby utrzymać zarobki.
(2019-12-25, 19:09:59)fret napisał(a): Odpowiedź jest banalnie prosta. Swoje obliczenia opieram na oficjalnych sprawozdaniach finansowych firmy Shutterstock i zawsze piszę o wynikach średnich/przeciętnych/ statystycznych. Jeśli kotoś kwestionuje moje obliczenia, to możliwości są dwie:
1. kwestionuje sprawozdania finansowe firmy Shutterstock, a to nie moja działka i nie mam o czym dyskutować, od tego są odpowiednie organa oceniajęce prawdziwość tych sprawozdań,
2. jest idiotą i to znów nie mam oczym dyskutować, bo z idiotami nie dyskutuję dla zasady.
Po co Ty jesteś na stockach? Żeby zarabiać kasę na zdjęciach czy robić statystyki i wylewać żale na forum o gównianych zarobkach? Oczywiście retoryka
Poza tym kolego jestem w stanie Ci coś sensownego doradzić, więc jak potrzebujesz pomocy to pokaż swoje PF i uwierz mi, że dam Ci sensowne rady, które jak zastosujesz to będziesz więcej zarabiał. Wszystko w Twoich rękach. Możesz kolejny rok z rzędu wylewać żale jakie to są słabe statystyki, jacy ludzie na forum, że się nie udzielają itp .... teraz jest okazja coś zmienić. Promocja świąteczna od Pana Mikołaja Dajesz PF, a ja Ci daje rady co i jak zrobić żeby więcej zarabiać. Rady będą pewnie podobne do tych co rok temu, ale zakładam, że z tamtych nawet nie zastosowałeś.
ODPOWIEDŹ DO EDYTOWANEGO POSTA:
Skoro nie chodzi o upadek rynku tylko o statystyki, więc zakładam, że dobrze zarabiasz i nie ma co narzekać. Więc odpowiedz mi na jedno pytanie: po co to całe pier*** że ludzie sie nie udzielają na forum (starzy wyjadacze), że trzeba wystawiać tysiące lub dziesiątki tysięcy zdjęć aby zarabiać dobrze itp? Ja Ci odpowiem .... bo nie zarabiasz dobrze inaczej nie szerzyłbyś kolejny rok z rzędy tych samych herezji. Tym sposobem odsyłam Cię do kilku linijek wyżej, że Ci pomogę jak pokażesz PF.