2019-12-21, 19:16:51
Rzeczowe dyskusje były zanim pojawił się Fret. Większość tu piszących była w emocjach że dorzuca do pieca i rośnie z miesiąca na miesiąc. Teraz niektórzy wycofali się z rozmów, bo albo produkują taśmowo foty, żeby utrzymać się na powierzchni, albo się wycofali z full-time(tak jak ja ostatnio). Osobiście straciłem motywację przez brak sprzedaży nowych. Ostatnio w kwietniu/maju 2018 wrzuciłem ok 400 fotek. Zarobek z tego był marny wobec moich oczekiwań i tego co było do tej pory. Tak się nie da pracować. Kiedyś wrzucałem 100 fotek i po miesiącu/dwóch przynosiły $100/msc. Żeby była jasność nie mówię o zabawie w kieszonkowe, tylko normalnych zarobkach na poziomie 100kzł/rok. Kilka osób z tego forum moim zdaniem jest na poziomie lekko 200kzł. Z takiego poziomu nie spada się z dnia na dzień, ale jestem przekonany, że u większości dobra(wciąż) kasa jest utrzymana ze starych hitów. Sprzedaż nowych jest na słabym poziomie. Jeśli ktoś wkłada dużo pracy i jest świadomy poziomu tego co wrzuca, to musi być frustrujące. W takich warunkach nie ma ochoty na mędrkowanie na forum skoro każdy miesiąc jest niepewny.