2008-10-06, 22:49:04
Ja od kilku miesięcy wałkuję temat nowego monitorka bo niestety mój poczciwy Flatron CRT oczywiście, zaczyna nie wystarczać. Jak większość forumowiczów pewnie wie, dużo złego pisałem na temat "miszczów" z IS, ale przyznaję że być może właśnie przez mojego flatronika ja faktycznie nie widzę 1/3 tego co oni na swoich wypasionych monitorach. Reasumując mój wybór również padł na EIZO S2231W i to bedzie najbliższy zakup. Będzie to swego rodzaju test (weryfikacja moich poglądów) bo do czasu zmiany monitora nie wrzucam nic na IS. Kiedy będę miał nowy sprzęt poślę im paczkę cieplutkich fotek wyplutych z niego i zobaczymy co z akceptacją. Prawda jest taka, że jak chcemy się bawić w komercję a sztoki niewątpliwie są komercją to trzeba zainwestować w odpowiednie narzędzia. Wracając do tematu głównego EIZO robi naprawdę przyzwoite LCD za przystępną cenę i wpełni można je nazwać LCD a nie jak większość zalegających półki w hipermarketach pseudolcd, które kupuje się dziecku pod choinkę albo na komunię. Apropos różnych opini wrzucam linka z forum mniej przyjaznego niż to, ale tam to sami artyści więc nic dziwnego choć jest tam też kilku znających się na technicznych sprawach ludzi http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=32374. Ceny trochę zdezaktualizowane ale na korzyść kupującego.