2019-10-11, 22:57:55
(2019-10-11, 15:54:34)4mat4 napisał(a): Witam,
spotkało mnie dzisiaj niemiłe zaskoczenie na 123RF, otóż wrzuciłem kilka dni temu 10 fotek po których otrzymałem maila, że przeszedłem weryfikacje i mogę wrzucać dalej. Łącznie wrzuciłem 45 zdjęć (z tymi pierwszymi) i dopiero dzisiaj po moim zapytaniu mailowym czy to normalne, że tak długo zdjęcia są w weryfikacji zostały one "zatwierdzone". Wynik: 13 zaakceptowane a 32 odrzucone w większości za "Blur / Out of Focus". Część to są zdjęcia które wysłałem zanim otrzymałem maila o akceptacji 1 paczki.
Dodam, że wszystkie 45 zdjęć mam na 4 innych bankach łącznie z Alamy, które wydaje mi się byc najbardziej wymagające.
Czy 123RF ma aż takie duże wymagania czy to powierzchowne traktowanie fotografa?
Czy spotkaliście się z taka sytuacją?
Nie wiem co o tym myśleć i czy warto wrzucać tam dalej.
Raz...Dwa...Trzy....to dziwna firma
Wiele osób sobie chwali, u mnie są na ostatnim 5 miejscu
Odwalili mi WSZYSTKIE zdjęcia, które sprzedają się na pozostałych stokach jako moje "mini hity"
Wszystkie!!!
Z tą samą adnotacją: Poor Composition
Jeśli chcesz racjonalnie podchodzić do faktu akceptacji zdjęć to ... daruj sobie
Przynajmniej w stosunku do 123 (moja i tylko moja opinia)
Choć mam takie hobby w stosunku do Shuttera i Bigstocka. W specjalnym katalogu mam foty, które odrzucone wcześniej np. 10 razy "wchodzą" za 11. Dlaczego to robię?
Bo foty te sprzedały się na AS po 100-parę razy i po prostu szkoda mi kasy, która jest pewna.
Fota w końcu zostaje zaakceptowana i .... zaczyna się sprzedawać
Po prostu dziwny jest ten świat. stockowego focenia....