2019-04-10, 21:56:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2019-04-10, 21:58:16 {2} przez 12122015.)
(2019-04-10, 19:14:21)lechyu napisał(a): Nowe prace także i mi schodzą rzadko po dodaniu i potrzebują czasu. Jednak po kilku, kilkunastu miesiącach okazuje się, że to moje nowe hity i znajdują się na pierwszych stronach w swoich naczelnych frazach. Wg mnie to świetny mechanizm odstraszający nowych, często lichych kontrybutorów, a przyciągający tych którzy sumiennie będą pracować latami produkując dobry, różnorodny kontent.Jest dokładnie jak piszesz, po znalezieniu owych przyczółków, po jakimś czasie przegoniła mnie w nich konkurencja a nowych nie mam. Jednym słowem ciągnę na popularności ale jeśli się nie dostosuję do wymagań rynkowych i nie znajdę swojej niszy to polegnę.
Ty jesteś na stockach bardzo długo i mówisz, że masz małe zmiany w popularności nowych prac co wiąże się ze stagnacją. Być może znalazłeś swoje przyczółki i nie próbujesz nowych rzeczy? Sam tak miałem, ale kiedy zacząłem próbować nowych tematów, otwarłem się na szeroką współpracę z ludźmi i biznesami, po czasie zaczęło to przynosić wyraźną poprawę. Mało tego, mam wrażenie że ten efekt kumuluje się z czasem i teraz mogę pozwolić sobie na np dwumiesięczną przerwę w dodawaniu nowych prac, a sprzedaż rośnie lub utrzymuje się w moich górnych granicach. Zaznaczam, że chodzi o ogólny wniosek z wszystkich stocków, bo mam wrażenie że Shutterstock ma założone limity i kiedy zdarzą się jakieś ponadprzeciętne dni to na 100% nastąpią bezpośrednio po nich dni poniżej średniej. Z moich obserwacji ten nowy mechanizm działania czyli limity i odsunięcie sprzedaży nowości na SS działa od 2015/2016. Jak chcesz, możesz podzielić się linkiem do swojego pf.
(2019-04-10, 21:56:45)12122015 napisał(a): Jest dokładnie jak piszesz, po znalezieniu owych przyczółków, po jakimś czasie przegoniła mnie w nich konkurencja a nowych nie mam. Jednym słowem ciągnę na popularności ale jeśli się nie dostosuję do wymagań rynkowych i nie znajdę swojej niszy to polegnę.
Potwierdzam też ewidentne istnienie limitów na SS, chyba napiszę do serwisu co tez proponuję pozostałym. Im więcej sygnałów otrzymają, że ich demaskujemy tym lepiej. Spróbować zawsze można.