2019-04-04, 07:06:22
Nie ma żadnej reguły, ale eldorado na stockach to raczej już historia, jak uważnie poczytasz forum to czy inne anglojęzyczne zauważysz że wszystko ma się tu ku gorszemu - stocki coraz mocniej dociskają swoimi zasadami dostawców a tych rośnie lawinowo - ze względu na niezrozumiałą politykę otwierania drzwi dla wszelakiego badziewia. Kiedyś jak człowiek przeszedł za 1 razem aplikację do shutter czy iStockphoto to było coś o czym chwaliło się na forach - dziś przyjmują niemal kazdy chłam - więc bazy pękają w szwach. Oczywiście to nie jest tak że się nie da - ale jest dużo trudniej i jak jesteś przeciętniakiem i do tego pracowitym mniej niż tradycyjny chińczyk to zapomnij.
BTW; zawsze zadziwiało mnie takie podejście jak Twoje tzn. "nie robię tego dla kasy" itp... serio nigdy tego nie rozumiałem po co zawracać sobie d.... tracić czas itd. gdybym miał takie podejście wolałbym wysyłać zdjęcia np. na konkursy - gdzie przynajmniej byłby jakiś odzew. Na stockach takie podejście to moim zdaniem to czysta strata czasu, ale co kto lubi.
BTW; zawsze zadziwiało mnie takie podejście jak Twoje tzn. "nie robię tego dla kasy" itp... serio nigdy tego nie rozumiałem po co zawracać sobie d.... tracić czas itd. gdybym miał takie podejście wolałbym wysyłać zdjęcia np. na konkursy - gdzie przynajmniej byłby jakiś odzew. Na stockach takie podejście to moim zdaniem to czysta strata czasu, ale co kto lubi.