2019-03-11, 21:44:53
(2019-03-11, 20:57:06)yuma2 napisał(a): 100% sprzedazy subow pochodzi z abonamentu tu masz racje, wiekszosc SOD i OD pochodzi wlasnie z google,pintrest itp jesli ktos ma abonament na Shutterstock nie znaczy ze nie moze szukac gdzie indziej bo jak wiemy na Shutterstock nie ma wszystkiego, abonament za $500 w np wydawnictwie ? szczerze watpie, chyba nie rozumiesz skali pracy takich firm
Ale mnie trafiłeś .......
Kupiłem w swoim życiu kilka setek zdjęć na niemal wszystkich stockach.
Jestem odmieńcem i dlatego szukałem tylko na tych stockach na których je kupiłem a nie w Google (Shutterstock nie ma wszystkiego ale to wszystko czego on nie ma mają inne stocki
Faktem jest, że pracuję nadal już tylko dla kilku wydawnictw i moja wiedza w tej materii jest niewielka.
Jedyne co wiem, że klną, że z ich branży pojawia się tak mało fot
Niektóre "duszą" się koniecznością pobrania 750 fot na miesiąc .... a szefowie każą doić na zapas ...
Czami szukam swoich fot na Google i jedyne co z tego wynika to to, że wiem ile firm drukujących korzysta na swoich stronach z baz stocków, dzwoniłem nawet pytając ile bym u nich zapłacił za swoją fotkę bez druku
Myślę, że nie musimy się już przekonywać w tym temacie, pozostańmy przy swoim zdaniu