2019-01-29, 18:27:01
Zgodzę się, że 100 zdjęć i 7$ na obecny stan rzeczy na Shutterstock to niezły wynik i oczywiście warto budować PF i zwiększać przychody. Niestety mnożenie obustronne nie do końca można traktować jako prognozę na przyszłość. Cały czas coś się zmienia i ja też kilka lat temu przy porftolio 1000 zdjęć potrafiłem mieć ok. 200$, a teraz mam 1000x13 zdjęć i niestety nie wychodzi to 200$x13 Warto uwzględnić też fakt, że nie tylko ilość rosła, ale też i jakoś wykonywanych zdjęć, także prosty wniosek, że z roku na rok coraz trudniej.
I kolejna sprawa, dawno nie obserwowalem co się dzieje na SS, tylko robiłem swoje - do wczoraj - chciałem zobaczyć czy moje cytrynki się zaindeksowały w nowych i po wpisaniu "lemon slice" i sortowaniu "new" - zobaczyłem zdjęcia robione tosterem w mrocznej piwnicy przy blasku świecy i zatęskniłem za rzeźnikiem. Skoro baza jest zalewana czymś takim to jak to ma funkcjonować za kilka lat? Hmmmm
I kolejna sprawa, dawno nie obserwowalem co się dzieje na SS, tylko robiłem swoje - do wczoraj - chciałem zobaczyć czy moje cytrynki się zaindeksowały w nowych i po wpisaniu "lemon slice" i sortowaniu "new" - zobaczyłem zdjęcia robione tosterem w mrocznej piwnicy przy blasku świecy i zatęskniłem za rzeźnikiem. Skoro baza jest zalewana czymś takim to jak to ma funkcjonować za kilka lat? Hmmmm