2018-11-10, 00:34:31
Nie usprawiedliwiam lenistwa chcących dostać wszystko na talerzu bez własnego wysiłku. A podatki sprawa tak skomplikowana, że na forum bym nie polegał. Idzie rzecz o inne ustalenia, które dla Ciebie są oczywiste ale dla mnie nie. Ja rozumiem to tak, że nowi jakim jestem porządkują ustalenia a starzy korygują, Bo w tym momencie jest chaos trudny do ogarnięcia i nowi zamiast wnosić coś nowego, np. uczestniczyć w testowaniu nowych rozwiązań to tracą czas na stare rzeczy dawno odkryte. Tu na tym forum jest kupa wiedzy starej niepotrzebnej zbędnej i nowej. Albo forum będzie zjadliwe dla wszystkich albo stanie się zbędne dla wszystkich jak wiele innych forów o różnej tematyce. Fora mają swoje różne okresy, stawania się, rozwoju i zamierania. Mój prywatny interes polega na tym, żeby to forum żyło i było dla mnie i dla innych pożyteczne. Ale może być i tak, że po pewnym czasie uznam je za zbędne jak wielu innych. Proszę zwrócić uwagę, że są tu dni martwe, kiedy wpada jakiś szalony troll i puszcza swoje reklamy a towarzystwa nie ma. To jest jedna z oznak umierania forum. Jak padnie to reanimacja trupa jest niewykonalna i dopiero wtedy szkoda.