2018-10-22, 10:07:15
Zamki, pałace i inne stare budowle prawie zawsze z automatu lądują jako redakcyjne, a i to nie wszystkie. Są też takie, których nie można sprzedać nawet na redakcyjnej licencji. Nie ma rady, tam gdzie można trzeba się wystarać o property ... Ostatnio byłem pod Berlinem w Beelitz - stare zabudowania po szpitalach i sanatoriach dla gruźlików plus ścieżka nad drzewami. Umówiłem się z szefami tego obiektu na przesłanie property i mam nadzieje że coś sprzedam.
Oczywiście zdarzają się tacy mili sprawdzający, którzy albo nie wiedzą albo się nie czepiają i parę fotografii zamkowych mi przepuścili, ale to wyjątki i nie mam pewności czy jeśli zauważą to ich przełożeni to nie cofną mi pozwolenia. Już raz tak miałem z jakimś niemieckim starym miastem.
Oczywiście zdarzają się tacy mili sprawdzający, którzy albo nie wiedzą albo się nie czepiają i parę fotografii zamkowych mi przepuścili, ale to wyjątki i nie mam pewności czy jeśli zauważą to ich przełożeni to nie cofną mi pozwolenia. Już raz tak miałem z jakimś niemieckim starym miastem.