(2018-06-11, 19:33:07)hmc napisał(a): Trzeba jakoś odreagować te spadające słupki
(...) że nie powinno być trudnych do umycia wgłębień.
No wlasnie, i tym roznia sie deski do food photo od tych codziennego uzytku, te pierwsze maja przede wszystkim wygladac a na tych drugich kroi sie mortadele
Szczotka druciana jest ok do postarzania, ale trzeba poprawic miekka szczotka taka ktora sie naklada na wiertarke a potem jeszcze welna stalowa zeby nie bylo zadziorow
Piaskowanie jest najlepsze, grubosc piasku i cisnienie dobierasz do drewna i do porzadanego efektu, piaskarki do kompresora sa kiepskie najlepiej zaniesc do kogos kto sie tym zajmuje profesjonalnie, z regoly na jakis zakladach mechanicznych,duzej lakierni itp maja stanowiska do tego, ja u siebie w Tarnowie na zakladach azotowych placilem ok 80 zeta za 1m2, kolesie pomimo ze na codzien piaskuja jakies maszyny z kosmosu pytali mnie " z jakiej epoki ma wyjsc to drewno"
jakby nie bylo postarzanie drewna jest ostatnio dosc popularne wiec kazdy ma pojecie
Do wykonczenia uzywalem tylko i wylacznie woskow w roznych odcieniach, nakladajac od najjasniejszego
zaznaczam deski, a wlasciwie blaty byly stricte pod photo takze wszelakie aspekty fito-sanitarne nie byly brane pod uwage