Liczba postów: 880
Liczba wątków: 64
Reputacja:
14
Teoretycznie masz racje, ale ..... gdyby tak było zawsze to bym zrozumiał, ale u nich takie rzeczy raz są, a raz nie ma.
Jeżeli kurs byłby na stałym poziomie to najczęściej przeliczamy KURS RZECZ. - 2,5% ... i po sprawie.
Jeżeli kurs jest zmienny to zawsze odbywa się to w granicach widełek w danym dniu.
Niemniej od jakiegoś czasu obserwuję, że zdarza się, że ceny są brane (kurs rzeczywisty) z poza widełek i zawsze w dół (euro i dolar). Także, gdyby było tak jak mówisz to byłoby to zawsze, a tak nie jest, więc tutaj moja "teoria spiskowa" powstaje.
Reputacja:
14
Wiem, że kurs skacze, ale to nie jest nawet minimum z danego dnia (nawet nie dwuletnie), a tym bardziej średnia z danego dnia. Po prostu to się "kupy" NIERAZ nie trzyma. Zobaczymy co odpiszą.
Reputacja:
14
Jest odpowiedź, która mi rozjaśniła temat. Jest to dodatkowa opłata manipulacyjna i jest o tym w umowie.
8.2 Przeliczanie walut. Jeżeli transakcja obejmuje przeliczenie waluty przez firmę PayPal, zostanie zrealizowana z zastosowaniem kursu wymiany określonego przez instytucję finansową i regularnie aktualizowanego na podstawie warunków rynkowych. Kurs wymiany jest regularnie korygowany i może być zastosowany natychmiast, bez powiadamiania Użytkownika. Ten kurs wymiany zawiera opłatę manipulacyjną określoną jako pewien procent powyżej hurtowego kursu wymiany, po którym firma PayPal pozyskuje walutę obcą; tę opłatę manipulacyjną zachowuje firma PayPal.
Liczba postów: 953
Liczba wątków: 11
Reputacja:
19
Miejscowość: Poznań
2018-02-19, 11:36:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-02-19, 11:39:07 {2} przez adalbert74.)
Płatność otrzymana - status oczekuje.
Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem a mam tam konto firmowe od trzech lat.
Jaka może być tego przyczyna?
Aha... konto wykorzystuje wyłącznie do ODBIORU środków zarobionych w bankach zdjęć.
Dokładny komunikat brzmi:
„Otrzymano pieniądze - oczekuje"
Liczba postów: 2 078
Liczba wątków: 24
Reputacja:
39
Miejscowość: Szczecin
Też tak kiedyś miałem, ale nie ze stocków, tylko jakiś indywidualny klient/firma. Jest chyba jakiś okres czasu, kiedy płacący może cofnąć transakcję.
Liczba postów: 2 078
Liczba wątków: 24
Reputacja:
39
Miejscowość: Szczecin
Mam w JPY, USD i EUR - właśnie, by nie robili extra przewalutowania.